De Zweedse Millennium reeks krijgt Hollywood remake

George Clooney en Brad Pitt beiden in de race voor de hoofdrol?

De Zweedse Millennium boekenreeks gaat richting Hollywood. Het eerste deel, Män som hatar kvinnor (Mannen Die Vrouwen Haten), kreeg dit jaar al een Zweedse verfilming. De overige twee verfilmingen van Stieg Larsson’s trilogie, Flickan Som Lekte Med Elden (De Vrouw Die Met Vuur Speelde) en Luftslottet Som Sprängdes (Gerechtigheid), zijn ook op weg naar het witte doek. Maar nu krijgen we dus ook drie Amerikaanse remakes van de films.

Sony rondt de deal voor de rechten momenteel af. De onderhandelingen gingen allemaal wat moeilijker dan normaal, wat te maken had met de plotselinge dood van Larsson vlak na de publicatie van het eerste boek. Hij was namelijk nooit officieel getrouwd en had ook geen testament, waardoor niet helemaal duidelijk was in wiens handen de rechten lagen. Ook het bestaan van de Zweedse verfilmingen bemoeilijkte het onderhandelingsproces.

Een tijdje geleden kwam het nieuws dat Brad Pitt en Quentin Tarantino het voorzien hadden op de rechten. Tarantino heeft zijn interesse inmiddels ontkend; over Pitt wordt echter niets gezegd. Ook George Clooney wordt genoemd als een geïnteresseerde partij. Voor het script en de productie zijn respectievelijk Steve Zaillian en Scott Rudin in beeld.

Het vrouwelijke personage uit de reeks, Lisbeth Salender, wordt in de Zweedse films gespeeld door Noomi Rapace. Het is nog onduidelijk welke actrices overwogen worden voor de remake.

Het is nog wel even wachten, voordat we kunnen zien wat de Amerikanen ermee doen. De tweede Zweedse verfilming, De Vrouw Die Met Vuur Speelde, is vanaf 21 januari te zien in de Nederlandse bioscopen (bioscoopagenda).



NieuwsFilm

meest populair