Bewaar binnenkort al je films online

Een aantal filmstudio's en technologiebedrijven presenteren hun plannen.

Een samenwerkingsverband tussen een aantal grote filmstudio's en technologiebedrijven belooft de consument een systeem dat het makkelijker moet maken om digitale films overal mee naar toe te nemen en te bekijken. O.a Warner Bros., NBC, Sony, Paramount, Microsoft, Cisco en Intel gaan hun ambitieuze plannen toelichten op de CES, een beurs voor consumentenelektronica die woensdag van start gaat.

Een nieuwe standaard van DECE moet mensen totale vrijheid geven met hun aangekochte films. Volgens het systeem zou van iedere digitale film op internet een aankoopbewijs bewaard worden. Alle apparatuur die DECE ondersteunt, kan zo online controleren of iemand een film daadwerkelijk heeft gekocht. Consumenten kunnen zo bijvoorbeeld in een hotelkamer toegang krijgen tot hun hele filmcollectie, maar ook op een geschikte mobiele telefoon.

De grote afwezige binnen deze samenwerking is Apple. Het technologiebedrijf, dat via zijn online winkel iTunes al actief is op de filmmarkt, zou samen met filmstudio Disney aan een eigen alternatief systeem werken. Ook dit nieuwe systeem zal waarschijnlijk op de CES gepresenteerd worden.



NieuwsFilm

meest populair