"Rokende Weaver in Avatar is kritiek op gamers"

James Cameron reageert op de kritiek van anti-rookgroeperingen.

Jeffrey 8 January 2010 13:02 in Algemeen
Het rokende personage Grace Augustine (rol van Sigourney Weaver) in de film Avatar is een verwijzing naar de manier waarop gamers en internetters met hun lichaam omgaan. Dat is de reactie van regisseur James Cameron op de kritiek die hij ontving van anti-rookgroeperingen.

Cameron: "We hebben laten zien dat Grace niet om haar menselijk lichaam geeft, maar enkel om haar avatarlichaam." Het destructieve gedrag van Grace is volgens de regisseur "een negatieve verwijzing naar mensen in onze echte wereld die te veel in hun avatar leven, zoals online en in videogames."

Verschillende Amerikaanse anti-rookgroeperingen vinden het rookgedrag van Grace onaanvaardbaar, omdat jonge fans van de film haar als een rolmodel kunnen zien.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Breug

Avatar

Goeie save. Beetje jammer alleen dat je geen eens meer een rokend personage in je film mag douwen. Dat er personages moorden plegen maakt niet uit natuurlijk.

Steve Harwin

Avatar

Ik ben zelf roker en kots echt van dit soort gezanik. De anti-rook-maffia suggereert dus kennelijk het volgende: "Je mag in de film niet roken als acteur/ actrice zijnde, want je kan worden gezien als rolmodel en als jij dan rookt gaan anderen dat misschien wel nadoen."
Heb ik hem zo goed?
Wanneer gaan ze bij rolmodel Arnold langs om te vertellen dat je niet veel te hard in je auto moet rijden en geen mensen moet doodschieten in de film? Op een aantal high schools is dat gedrag namelijk ook nagedaan. Of is dat dan ineens minder erg?
Stelletje *@#$#$%$#

Ik vind het juist prima om te laten zien dat sommige mensen nou eenmaal een gewoonte als roken erop nahouden, zonder dat ze dan automatisch behoren tot de slechteriken van het verhaal. Het neigt er dan meer naar dat het om echte mensen gaat. Is ook wel eens fijn voor de verandering.

Roken moet mogen, ook in films

Seba1991

Avatar

Roken in fils moet mogen, als men moord en andere dingen.

ruben

Avatar

FT beseft dat er nog meer films zijn dan Avatar? Gemiddeld 3 Avatar-nieuwsberichten per dag is wat veel.

Oboema

Avatar

Slecht antwoord. Waarom zou je geen karakter meer mogen neerzetten die rookt? Bij ons noemen we dat 'discriminatie' als je dat gaat verbieden. :-S

gk1515

Avatar

Een Robert de niro die niet rookt in zijn films noem ik ook geen Robert de Niro...

Maartus

Avatar

Ach iemand zegt er een keer wat over en ze maken er meteen een leuk verhaaltje omheen. Gaat toch nergens over, zulke berichten kwamen alleen maar in de story dacht ik altijd.

UniMatriX

Avatar

Ik zag ze roken in Avatar, nu rook ik ook
ben ik nu stoer? :P

major malfunction

Avatar

Tsja zit wel een kern van waarheid in. Een bekende van me kreeg gisteren een hartaanval, z'n hele leven nooit gesport, meer wel heel veel bier en vet veel roken en dan de heele dag naar de computerruit turen.

WoUtoMatiC

Avatar

major malfunction "Tsja zit wel een kern van waarheid in. Een bekende van me kreeg gisteren een hartaanval, z'n hele leven nooit gesport, meer wel heel veel bier en vet veel roken en dan de heele dag naar de computerruit turen."

en dat gedrag had hij uit een film overgenomen?

Thiver

Avatar

Ik vraag me af hoe dat werkt met performance capture; zou Weaver tijdens het filmen daadwerkelijk hebben moeten roken of is dat later met CGI allemaal ingevuld?

LMF

Avatar

Thiver "Ik vraag me af hoe dat werkt met performance capture; zou Weaver tijdens het filmen daadwerkelijk hebben moeten roken of is dat later met CGI allemaal ingevuld?"

Met CGI uiteraard. Twintig mensen om het digitaal model zo realistisch mogelijk te maken, en de echte sigaret van Weaver als motion capture model in een gigantische studio Smiley face

Het personage van Weaver rookte alleen in haar menselijke vorm he ;)

Thiver

Avatar

LMF "Het personage van Weaver rookte alleen in haar menselijke vorm he ;)"

Zou ze in haar na'vi-vorm überhaupt kunnen roken? Die blauwtjes zijn immers anderhalf keer zo groot als mensen. Lijkt me verrekte lastig met die grote handen een sigaret proberen vast te houden. :D

Sandvink

Avatar

Dit is gewoon weer één van die dingen die anti-rookorganisaties doen om even in het nieuws te komen. Ze klagen over iemand die rookt in een film. Gewoon negeren.

Planethugo

Avatar

Volgens mij heeft niemand van die baanbrekende bezoekersaantallen deze hint van Cameron opgepikt :P

NieuwsFilm

meest populair