Algemeen

Cameron: "Avatar 2 komt er"

Ook de plannen voor een trilogie lijkt de regisseur te bevestigen.

door Jeffrey op 08.01.2010 om 15:38 in Algemeen
Voor de Kerst reageerde regisseur James Cameron nog wat terughoudend op de vraag of er vervolgfilms zouden komen op Avatar. Zijn stelling was: als de film het goed doet aan de kassa, dan zouden er wel eens twee sequels kunnen volgen.

Meer dan een miljard dollar later spreekt Cameron al met iets meer vertrouwen. Tijdens een Q&A-sessie na een vertoning van Avatar in LA kreeg Cameron opnieuw de vraag voorgeschoteld of we meer kunnen verwachten. Zijn antwoord: "Ja, er komt nog een film." Ook de plannen voor een trilogie leek hij te bevestigen.

Eerder liet Cameron zich al ontvallen dat hij met het idee speelt om Avatar 2 niet op Pandora, maar op een andere maan van Polyphemus te laten plaatsvinden. Het zonnestelsel Alpha Centauri A is in elk geval groot genoeg voor een heuse saga.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Oboema

Avatar

Tuurlijk. Gewoon de software en modellen herbruiken; ondanks dat de film qua plot helemaal geen vervolg nodig heeft. Uitmelken die handel.

Ben wel benieuwd of de filmwereld weer zo lyrisch reageert...het technisch truukje is namelijk nu niet nieuw meer B-)

TARAraboemdijee

Avatar

Ik weet dat Avatar hot is momenteel. Maar dit is FilmTotaal, niet AvatarTotaal. Kunnen jullie niet 1 bericht aan het eind van de dag plaatsen met daarin alles wat over Avatar te melden valt? Dus een totaalbericht waar je ingaat op de totale kosten die Avatar heeft opgebracht, het roken van Weaver, dat Cameron deel 2 heeft aangekondigd en dat je ook nog even noemt dat Avatar genomineerd is door de DGA. Alles in 1 klap.
Op deze wijze is het een beetje avatar-overkill. pfff

ruben

Avatar

TARAraboemdijee "Ik weet dat Avatar hot is momenteel. Maar dit is FilmTotaal, niet AvatarTotaal. Kunnen jullie niet 1 bericht aan het eind van de dag plaatsen met daarin alles wat over Avatar te melden valt? Dus een totaalbericht waar je ingaat op de totale kosten die Avatar heeft opgebracht, het roken van Weaver, dat Cameron deel 2 heeft aangekondigd en dat je ook nog even noemt dat Avatar genomineerd is door de DGA. Alles in 1 klap.
Op deze wijze is het een beetje avatar-overkill. pfff"
Hear hear!

Maartus

Avatar

Je hoeft er niet op te klikken heh, toch zie je steeds weer dezelfde mensen reageren dat ze het niet willen lezen. Je bent vrij om dat niet te doen, zo lang het maar niet van die inhoudsloze berichten worden of dat het ten koste gaat van het andere filmnieuws mogen ze van mij blijven plaatsen.

timdekw

Avatar

It's a free country. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor wat je doet en leest. Interreseert het je niet, lees het dan niet, maar ga niet zitten piepen dat je er teveel over leest. Ik ben wel pleite van Avatar en vind het leuk om te lezen dat het goed gaat met de film. Ik gun het Cameron ook en kan niet wachten op een vervolg.

benjamin

Avatar

Met de recordopbrengst had ik ook niks anders verwacht dan een sequel.

gewoonwegdiego

Avatar

Hopelijk pak hij er tijd genoeg voor (3 jaar na deze film) zodat hij even cool is, en dat het 3d aspect het voordeel blijft van de film

GREAT martial art fan

Avatar

Natuurlijk, wat had je nu verwacht. Als je zoveel geld verdeelt aan deel 1 waarom geen deel 2 zeg.

GREAT martial art fan

Avatar

gewoonwegdiego "Hopelijk pak hij er tijd genoeg voor (3 jaar na deze film) zodat hij even cool is, en dat het 3d aspect het voordeel blijft van de film"


Daar heb je wel een goed punt moet ik zeggen. Hij moet er zeker grondig zijn tijd voor nemen, Zodat de reeks niet op hoog niveau zakt.

Awas Iku Setan

Avatar

En ik heb Avatar nog niet gezien ....pfff :}
Effe w8en op de winterbanden en daarna...roadtrip naar 3D IMAX 8-)

Thiver

Avatar

Interessant dat nog niemand de mogelijke kwaliteit van een opvolger heeft vermeld. Cameron is immers de regisseur die twee van de allerbeste sequels ooit heeft gemaakt. En zonder de voorgangers van Aliens en Terminator 2: Judgement Day tekort te willen doen, waren dit films met redelijk simpele plots, die in de opvolgers naar een hoger niveau werden getild. Laat het (simpele) verhaal nu juist het vaakst gehoorde kritiekpunt van Avatar zijn...

TwilekPimp

Avatar

Inderdaad, alle karakters zijn geintroduceerd en de setting is gezet. Nu kunnen we echt de diepte in met het verhaal en het ng beter maken.

Otmeister

Avatar

Tja, god.

Geef die man nog maar een half miljard om een kl0tefilm te maken.
Waarom ook niet.

Meest overschatte regisseur aller tijden.
Waardeloos in het kwadraat, of beter nog tot in het oneindige.

Ik kijk nog liever onder dwang naar herhalingen van "Zeg eens Aaa" dan dat ik Avatar moet zien.

Trouwens:
" Op FilmTotaal gelden een aantal eenvoudige huisregels m.b.t het plaatsen van reacties:"

Een aantal geldt... Enkelfaudt.

VLT

Avatar

Ik hoop alvast op een minder cheasy disneyverhaal dan, want buiten de 3-D en de vernieuwende technieken was ik eigenlijk wel teleurgesteld in de film.
Al begrijp ik wel waarom..de duurste film moet nu eenmaal veel opbrengen en Cameron heeft dan ook op zeker gespeeld kwa verhaal zodat het toegankelijk is voor de gemiddelde filmkijker.

WoUtoMatiC

Avatar

Otmeister "Meest overschatte regisseur aller tijden.
Waardeloos in het kwadraat, of beter nog tot in het oneindige."

Nou he. Met van die prutfilms als Terminator en Aliens. :Z

timdekw

Avatar

Otmeister "Ik kijk nog liever onder dwang naar herhalingen van "Zeg eens Aaa" dan dat ik Avatar moet zien.
"


Vreemd dat je dit zegt, want toen de film nog maar net uit was heb jij de film al een 1 gegeven als waardering. Nu zeg je eigenlijk dat je de film nog niet eens gezien hebt... Was dat cijfer dan alleen maar om het gemiddelde naar beneden te brengen??? Dat zal wel niet, want dat zou wel erg kinderachtig zijn.
Ook ben je de laatste maanden met niets anders bezig op FT dan Cameron en Avatar af te kraken, waar baseer je dat allemaal op als je de film nog niet eens gezien hebt?? Ik vind het altijd leuk om de meningen van mijn mede FT leden te lezen of ik het er nou mee eens ben of niet, maar dan moet een mening wel ergens op gebaseerd zijn.
Maarja als jij hier gelukkig van wordt....

transp

Avatar

Wel raar dat sommige mensen komen met 'het is een vrij land! Je bepaalt zelf wat je leest!' als iemand ervoor pleit om minder aandacht aan Avatar te besteden.

Natuurlijk hoeft FilmTotaal daar geen verantwoording over af te leggen en natuurlijk bepaalt iedereen zelf wat hij leest, maar iemand mag toch wel zijn mening geven over de shitload aan Avatarberichten?

Zo kun je iedere mening wel opheffen. Vond je het een slechte film? Nou en, je hoeft er toch niet heen te gaan? Doek dan meteen dat hele ratingsysteem en de filmrecensies ook op.

adriantjuh

Avatar

Ik heb de film gezien. Erg onder de indruk.

Al neemt Cameron hier 3 jaar voor, hij krijgt nooit zn aangrijpend verhaal er weer in. Deel 1 was echt fantastisch. Het is echt riskant om een deel 2 te maken omdat die waarschijnlijk van een lager niveau word.

Ik hoop echt dat er een deel 2 komt maar als ie slim is houd hij het hierbij en zullen mensen nog lang over deze film praten.

NieuwsFilm

meest populair