Oorlogswinter verkocht aan Amerika

Martin Koolhoven: "Ik weet niet wat me overkomt."

Sony Pictures Classics heeft de rechten gekocht om Oorlogswinter, de film van Martin Koolhoven, uit te brengen in de Amerikaanse bioscopen. "De prachtig gemaakte film Oorlogswinter geeft een frisse kijk op het Nederlandse verzet vanuit het perspectief van een 13-jarig kind. Dit soort aangrijpend drama is bij het Amerikaanse publiek altijd zeer geliefd" aldus Sony Pictures Classics. Na Australië, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nieuw Zeeland en Oostenrijk is de USA het negende land waaraan de film is verkocht.

Martin Koolhoven: "Het maken van Oorlogswinter was een droom. Na de realisatie werd de droom alleen maar groter. Lovende kritieken, prijzen en met alleen al in Nederland bijna 900.000 bezoekers ook een enorm kassucces. Het is alles wat een filmmaker zich kan wensen. En met de verkoop aan Sony Classics vindt de film nu ook een weg naar het Amerikaanse publiek. Ik weet niet wat me overkomt."

Oorlogswinter staat op dit moment nog op de shortlist van negen films die kans maken op een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Morgen om 14:30 worden de nominaties bekendgemaakt, deze zijn live te zien op Film1, de officiële site van de Oscars, OnTheRedCarpet.com en tientallen andere sites.

Wij wensen de regisseur die vannacht waarschijnlijk geen oog dicht doet morgen heel veel succes, de film verdient het.

Wie denkt hier nog meer dat Oorlogswinter morgen die nominatie krijgt?

Watch live streaming video from academyawards at livestream.com


NieuwsFilm

meest populair