Algemeen

Oorlogswinter verkocht aan Amerika

Martin Koolhoven: "Ik weet niet wat me overkomt."

door Mark op 01.02.2010 om 18:35 in Algemeen
Sony Pictures Classics heeft de rechten gekocht om Oorlogswinter, de film van Martin Koolhoven, uit te brengen in de Amerikaanse bioscopen. "De prachtig gemaakte film Oorlogswinter geeft een frisse kijk op het Nederlandse verzet vanuit het perspectief van een 13-jarig kind. Dit soort aangrijpend drama is bij het Amerikaanse publiek altijd zeer geliefd" aldus Sony Pictures Classics. Na Australië, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nieuw Zeeland en Oostenrijk is de USA het negende land waaraan de film is verkocht.

Martin Koolhoven: "Het maken van Oorlogswinter was een droom. Na de realisatie werd de droom alleen maar groter. Lovende kritieken, prijzen en met alleen al in Nederland bijna 900.000 bezoekers ook een enorm kassucces. Het is alles wat een filmmaker zich kan wensen. En met de verkoop aan Sony Classics vindt de film nu ook een weg naar het Amerikaanse publiek. Ik weet niet wat me overkomt."

Oorlogswinter staat op dit moment nog op de shortlist van negen films die kans maken op een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Morgen om 14:30 worden de nominaties bekendgemaakt, deze zijn live te zien op Film1, de officiële site van de Oscars, OnTheRedCarpet.com en tientallen andere sites.

Wij wensen de regisseur die vannacht waarschijnlijk geen oog dicht doet morgen heel veel succes, de film verdient het.

Wie denkt hier nog meer dat Oorlogswinter morgen die nominatie krijgt?

Watch live streaming video from academyawards at livestream.com


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Boe

Avatar

De film zou best een nominatie kunnen krijgen, hoewel ik het niet terecht vind. Vond de film in het begin behoorlijk goed, maar in het laatste stuk was het dramagehalte echt te drama.

Begin me trouwens te ergeren aan die boodschapjes onder een bericht die ons 'uitnodigen' een reactie te geven. Alsof we dat nodig hebben.

stefanvh

Avatar

Mja ik vond het een leuke/vermakelijke film, maar zoveel indruk heeft de film nou ook weer niet gemaakt.
Oscarnominatie zou enorm tof zijn en goed voor de Nederlandse film, dus hopen van wel!

11qqaazz

Avatar

Boe "De film zou best een nominatie kunnen krijgen, hoewel ik het niet terecht vind. Vond de film in het begin behoorlijk goed, maar in het laatste stuk was het dramagehalte echt te drama.

Begin me trouwens te ergeren aan die boodschapjes onder een bericht die ons 'uitnodigen' een reactie te geven. Alsof we dat nodig hebben."


Dat verklaart waarom Amerika hem graag wil hebben.

Spijker2

Avatar

Ten eerste denk ik niet dat Oorlogswinter de nominatie krijgt en ten tweede vind ik ook niet dat hij het verdient. Er zijn veel betere andere kandidaten.

Ik vond Oorlogswinter ook enigszins overschat. Het was absloluut geen slechte film, begijp me goed! Maar die film was zo de hemel in geprezen dat hij me toch nogal tegenviel...

Mark

Avatar

Is het al zo ver?!??!?!?!?!?! Ik heb het gevoel dat we die nominatie krijgen, waarom duurt het zo lang... Ben gewoon nog zenuwachtiger dan Koolhoven. En 86x op play drukken bij die video werkt ook al niet }:

NieuwsFilm

meest populair