Jan Decleir speelt hoofdrol in Kameleon II

De Belgische acteur Jan Decleir speelt een hoofdrol in de tweede Kameleon-film. Dat heeft regisseur Steven de Jong woensdag bekendgemaakt.

Decleir, die deze week op het Nederlands Filmfestival een Gouden Kalf kreeg voor zijn gehele oeuvre, gaat de rol vertolken van een malafide Belgische projectontwikkelaar.

De tweede Kameleon-film speelt twee jaar na de avonturen uit het origineel. ,,De tweeling is wat volwassener geworden'', vertelt De Jong. ,,Ze kijken iets serieuzer tegen het leven aan.'' Het vervolg handelt om een snelweg die door het Friese dorpje Lente wordt aangelegd. Hiervoor moet echter de dorpsmolen worden afgebroken. ,,De strijd tussen idealisme en het grote geld wordt een belangrijk thema in het verhaal'', voorspelt de regisseur.

De meeste acteurs uit het origineel zullen weer terugkeren: Maarten Spanjer, Gijs Scholten van Aschat (de burgemeester), Joep Sertons (de dokter), Rense Westra (de veldwachter) en Dominique van Vliet geven weer acte de présence. De tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer wordt weer vertolkt door de broers Jos en Koen van der Donk.

De eerste Kameleon-film is een van de grote bioscoopsuccessen van dit jaar. De rolprent trok in vier maanden tijd meer dan 600.000 bezoekers en draait nog steeds in meer dan 110 zalen. De kosten van De Kameleon II bedragen 2 miljoen euro. De tweede film moet kerst 2004 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair