Poster en een trailer De Vliegenierster van Kazbek

Oh oh, een trailer met veel naakt. Als dat maar goed gaat...


De Vliegenierster van Kazbek vertelt het verhaal van Marie (Madelief Blanken), een meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog op het eiland Texel probeert te overleven door te dromen over bergen. Als de Duitsers een regiment Georgische soldaten op het eiland installeren en er twee soldaten bij Marie thuis worden ingekwartierd lijkt alles ineens beter te zijn. Ze wordt verliefd op één van hen en wil na de oorlog met hem mee naar Kazbek, hoog in de Kaukasu. Worden haar dromen dan toch nog werkelijkheid?

Het is een muzikale film gebaseerd op ware gebeurtenissen die door regisseur Ineke Smits (Magonia) en schrijver Arthur Japin (auteur van o.a. Een Schitterend Gebrek en De Overgave) zijn verwerkt tot een script. Voor Smits en Japin is dit de vierde keer dat ze samenwerken aan een film. Geproduceerd door Els Vandevorst (Isabella Films) en San Fu Maltha (Fu Works), die ook de productie deden van Oorlogswinter. Een speciale rol is weggelegd voor Anamaria Marinca, eerder verantwoordelijk voor de hoofdrol in de Gouden Palm Film 2007: 4 Months, 3 Weeks and 2 Days.

De Vliegenierster van Kazbek is de slotfilm van het IFFR, waar FilmTotaal uitgebreid verslag van doet, binnenkort weten we dus of de film van een trailer met veel naakt ook echt inhoud heeft. Begin april in de bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair