DVD releases week 6

Welek films zijn er vanaf deze week allemaal nieuw te huur.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

The Ugly Truth (2009)


Een TV-producente (Heigl) wordt tegen haar zin door Mike Alexander (Butler), onderworpen aan een serie van onmogelijke tests. Hij wil op deze manier zijn theorie over relaties en liefde zien te bewijzen.
Bekijk de afbeelding

The Unspoken (2008)

Regie: Fien Troch

Vijf jaar geleden verdween de 14-jarige Lisa uit het leven van haar ouders Lukas en Grace, zonder een spoor achter te laten en zonder afscheid te nemen. Men acht het vrijwel uitgesloten dat ze ooit terug zal komen. Maar dan, door een vreemd toeval, komt Lisa terug in hun leven, zomaar uit het niets. Brendan, een vroegere vriend van hun dochter, brengt een bezoek aan hen en dit blijkt slechts het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen.
Bekijk de afbeelding

24 City (2008)


De fabriek "Chengdu Engine Corporation" werd in 1958 opgericht voor de productie van vliegtuigmotoren en is vooral bekend onder de militaire codenaam Factory 420. Het terrein veranderde in een kleine gemeenschap inclusief school en bioscoop. In negen "interviews", zien we de geschiedenis van de verandering van Factory 420 in luxe appartementencomplex "24 City". Aan de hand van de te slopen staatsfabriek reconstrueert Jia Zhang-ke een halve eeuw Chinese sociale en economische geschiedenis.
Bekijk de afbeelding

Bandslam (2009)

Regie: Todd Graff

Tiener Will ligt niet lekker in de groep en is op zijn school een buitenbeentje. Dan leert hij een populair meisje beter kennen en blijken ze dezelfde passie te hebben: muziek. Samen met enkele anderen besluiten ze een rockband te vormen en beginnen met oefenen voor een aankomende wedstrijd.
Bekijk de afbeelding

Broken Embraces (2009)


Veertien jaar geleden nam het leven van Harry Caine, of Mateo Blanco zoals zijn echte naam luidt, een dramatische wending. Door een auto-ongeluk verloor hij niet alleen zijn zicht, maar ook zijn grote liefde Lena. Nu krijgt de eens zo succesvolle regisseur en schrijver alleen nog steun van zijn manager Judit en haar zoon Diego. Over zijn verleden praat hij niet en niemand vraagt er ook naar. Totdat op een dag Diego een ongeluk krijgt en Harry zich over hem ontfermd. Om Diego te vermaken vertelt Harry zijn levensverhaal. Hij vertelt over zijn tijd als regisseur en over Lena. Het is een even ontroerend als afschuwelijk liefdesverhaal, dat wordt gedomineerd door fataliteit, jaloezie en verraad.
Bekijk de afbeelding

Happy End (2009)


Happy End gaat verder, in het verhaal 18 jaar nadat de vorige film in de reeks ophield. Toen werd Isaac geboren, de verrassende zoon van Simon en Dory. Nu viert hij bijna zijn 18de verjaardag. De familie is bijeen gekomen omdat stamvader Simon ernstig ziek is. Hij heeft een oogoperatie ondergaan die ernstige complicaties heeft veroorzaakt. Tijdens de bijeenkomst wordt het duidelijk dat elk van de aanwezigen een eigen agenda en belang heeft. Met toenemende weerzin en woede slaat Isaac het gedoe en gedraai van de ouderen gade. Totdat hij een besluit neemt.....
Bekijk de afbeelding

Carriers (2009)


Een dodelijk virus breekt wereldwijd uit. Niemand is veilig, en niemand kan elkaar vertrouwen. Als vier jonge, attractieve mensen een roadtrip maken door West-Amerika, komen ze al gauw in aanraking met het onheilspellende. Behalve een uitgebroken virus, blijken er nog veel meer dingen niet te kloppen.
Bekijk de afbeelding

Der rote Baron (2008)


W.O. I, 1916. In een uitzichtsloze strijd waarin beide partijen de realiteit steeds meer uit het oog verloren, is de Canadees Roy Brown (Joseph Fiennes) vastbesloten om door te vechten. Hij stelt zich als doel de befaamde Baron
Bekijk de afbeelding

Spangas op survival (2009)


De scholieren van het Spangalis College verlaten hun vertrouwde schoolomgeving en gaan op werkweek naar de Ardennen. Onder leiding van docent Jochem en Miss Madge (docente Engels) voeren de leerlingen in teams opdrachten uit met als hoogtepunt een zware dropping aan het eind van de week. De onderlinge verwikkelingen staan een soepele samenwerking in de weg. Hebben de scholieren zich het verloop van deze week iets te rooskleurig voorgesteld? Tijdens een zeer spannende reddingsactie worden de zaken op scherp gezet en ontdekt iedereen wat hij waard is.
Bekijk de afbeelding

Élève libre (2008)


Een kleine jongen wordt geconfronteerd met intense familieproblemen. De enige uitweg voor hem is zijn grote liefde: tennis. Hij krijgt hulp van een beroemde en gevestigde leraar in het vak en dat is voor hem ook de enige uitweg om van zijn familieproblemen weg te komen. Ondanks de situatie lijkt de jongen alsmaar beter te worden in zijn favoriete sport.
Bekijk de afbeelding

Krabat (2008)


Was het toeval dat Krabat als leerling op de molen kwam, diep in de sombere bossen van Bohemen? De molen blijkt een school van de zwarte kunsten te zijn. De molenaar is Meester in de toverkunst. Twaalf knechten heeft hij: twaalf leerlingen. Weglopen kunnen ze niet, want de toverkunsten van de Meester zorgen ervoor dat de weg ze steeds weer naar de molen terug leidt. Krabat vlucht dan ook niet. Hij kiest een andere weg, gesteund door de liefde van een meisje.
Bekijk de afbeelding

The Disappeared (2008)


Matthew Ryan's (Harry Treadaway) leven is verwoest na de verdwijning van zijn jongere broer, Tom. Matthew's vader had hem verlaten om naar Tom te zoeken en nu voelt Matthew zich verantwoordelijk. Zijn vader probeert zijn woede en schuld te weerhouden, maar de gemoederen beginnen zwaar op te lopen. Op een dag zoekt Matthew informatie door middel van een doos met krantenknipsels en videobanden over Tom's verdwijning.
Bekijk de afbeelding

Joheunnom nabbeunnom isanghannom (2008)


In de jaren dertig van de twintigste eeuw, wanneer het Koreaanse schiereiland onder bewind staat van de Japanners, vetrekken veel Koreanen naar Mantsjoerije om te overleven. Sommige worden bandieten, sommige treinrovers en anderen worden premiejagers. Wanneer "The Weird", een onverbeterlijke treinrover, een Japanse trein berooft, ontdekt hij een schatkaart. Deze schatkaart wordt echter gezocht door de meedogenloze bende "The Bad". Toevallig bevindt premiejager "The Good" zich ook op de trein in zijn achtervolging op "The Bad". Nu achtervolgen de drie elkaar met ieder zijn eigen doel.
Bekijk de afbeelding

No moriré sola (2008)


Vier universiteitsstudentes rijden samen terug naar huis van Buenos Aires naar het afgelegen platteland van La Plata. Onderweg zijn ze getuige van een misdaad. Een plaatselijke bende uitschot heeft een meisje neergeschoten. De vriendinnen slepen het slachtoffer in hun auto en spoeden zich naar het dichtsbijzijnde politiekantoor. Als ze een klein dorpje bereiken, is het meisje doodgebloed en willen ze een verklaring afleggen. Wanneer de leider van de bende doodgemoederd binnenwandelt, ontdekken ze tot hun ontzetting dat hij de baas is van de plaatselijke politie. Met de voet op het gaspedaal, rijden de meisjes zo snel mogelijk weg. De bende weet hun echter in te halen en klem te rijden. Wat volgt is een verschrikkelijke beproeving en een genadeloze en gewelddadige cirkel van bloederige wraak en weerwraak.
Bekijk de afbeelding

"The Day of the Triffids" (2009)

Regie:

In de toekomst heeft de zoektocht naar alternatieve brandstoffen geleid tot de ontdekking van de Triffid, een koolachtige plant die een eigen leven lijkt te leiden. Tijdens een wereldwijde zonnestorm worden miljarden mensen blind en komen de Triffids tot leven en ontsnappen ze. De overlevenden moeten nu, onder aanvoering van dr. Bill Masen (Dougray Scott), de vleesetende Triffids zien te stoppen.
Bekijk de afbeelding

Katanga Business (2009)

Cast:

Katanga is een provincie gelegen in het zuidoosten van de Democratische Republiek Congo, één van de rijkste streken ter wereld wat betreft ertsrijkdommen. Desondanks leeft de bevolking van Katanga nog steeds in de allergrootste armoede, terwijl de multinationals steeds vaker concurrentie krijgen van China en de miljarden dollars die het land meebrengt. Katanga Business is een parabel over de globalisering die zich afspeelt op de achtergrond van een economische oorlog.
Bekijk de afbeelding

Let's Make Money (2008)


Regisseur Erwin Wagenhofer reisde de hele wereld over, om de kijker vanuit alle mogelijke hoeken een concreter inzicht te verschaffen in het financiële systeem dat nog het beste valt te omschrijven als een mondiale zeepbel. Waar gaat ons geld eigenlijk heen dat we plaatsen bij banken en verzekeringsinstellingen?
Bekijk de afbeelding

Self Medicated (2005)


De 17-jarige Andrew raakt in een depressie wanneer zijn vader overlijdt. Hij kan dit niet accepteren en belandt in het wereldje van drugs. Echter, zijn moeder werkt mee aan een programma die probleemtieneren ontvoert en in een psychiatrische inrichting plaatst.



NieuwsFilm

meest populair