Warner Bros wil regieduo voor Akira

De Hughes brothers (The Book of Eli) hebben schijnbaar indruk gemaakt bij de studio.

Warner Bros is blijkbaar erg onder de indruk van wat Albert en Allen Hughes (ook wel de Hughes Brothers) hebben gedaan met The Book of Eli. De studio is namelijk in verre onderhandeling met het duo om de live-action remake van Katsuhiro Otomo's mangafilm Akira te regisseren.

Akira zou in eerste instantie uit twee delen gaan bestaan en de regie was in handen van Ruairi Robinson. De staking van de WGA gooide echter roet in het eten; het schoot totaal niet op met het script en het project werd zo goed als dood verklaard. In september 2009 werd echter bericht dat de Akira remake weer in leven was.

Het is nog steeds de bedoeling dat Akira uit twee delen zal gaan bestaan. Het eerste deel staat gepland voor 2011, wat behoorlijk snel is voor een project van dit formaat.

De film zal zich afspelen in New Manhattan. Dit werd meerdere decennia na Neo-Tokyo opgebouwd. Neo-Tokyo, de locatie van de originele manga, is compleet verwoest door wat op het eerste gezicht een kernaanval lijkt te zijn. Het blijkt echter te komen door de mentale kracht in een jongetje genaamd Akira. Wanneer gelijksoortige krachten zichtbaar worden bij Tetsuo, een lid van een groep motorrijders, komt er een nieuwe golf van conflict en verwoesting op gang.

The Book of Eli scenarist Gary Whitta heeft gewerkt aan het eerste Akira script. Hij zit momenteel niet meer aan het project vast, maar de connectie is toch interessant genoeg om aan te halen. Het script wordt nu geschreven door Mark Fergus en Hawk Ostby.

Beoordeel zelf aan de hand van de trailer van The Book of Eli of de Hughes brothers geschikt zijn voor Akira.



NieuwsFilm

meest populair