Algemeen

Bioscoop releases week 7

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

door FilmTotaal op 18.02.2010 om 13:09 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Iep! (2009)

Regie: Rita Horst

Iep! vertelt het verhaal van Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De vogelwachter Warre vindt haar en neemt Viegeltje mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en op een dag vliegt ze weg. Ze wil naar het Zuiden met de andere vogels.

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)


Een prima leven hebben ze in het stadje Chewandswallow: als het regent, regent het soep en vruchtensap, als het sneeuwt, sneeuwt het aardappelpuree en als het stormt, vallen de gehaktballen zo in je mond. Maar wat gebeurt er als het weer uit de hand loopt?

Nine (2009)


Guido Contini is een befaamde filmregisseur die streeft naar harmonie in zowel zijn carrière als privéleven. Zijn relatie met zijn echtgenote verloopt dramatisch, waarna hij meerdere affaires aangaat. Hij bevindt zich in een midlifecrisis en heeft geen inspiratie meer voor een nieuw script.

Shutter Island (2010)


Shutter Island verteld het verhaal over twee politiemannen, Teddy Daniels en Chuck Aule , die naar een afgeleden eiland voor de kust van Massachusetts worden gestuurd om de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit de vestingachtige psychiatrische inrichting voor criminelen te onderzoeken.

Tales from the Golden Age (2009)


'Tales from the Golden Age' is een persoonlijke vertelling over de vergane communistische periode in Roemenië, verteld via volksverhalen en het perspectief van de gewone mensen. De verhalen tonen het soms surreële dagelijkse leven onder het communistische regime en dictatorschap. Het enige beschikbare type auto is de plaatselijke Dacia, iedereen doet hard zijn best te stelen van de staat en bevelen van de Partij moeten opgevolgd worden, hoe idioot ze ook zijn.

Gangsterboys (2010)

Regie: Paul Ruven

Als de begin twintigers Mahmut en Apo tot hun eigen verrassing leerling-gangsters mogen worden, komen ze er snel achter dat het echte gangsterleven toch heel anders is dan ze hadden verwacht. Voor ze zich zelf echter gangster mogen noemen, moeten ze zich eerst bewijzen en door vernederende ontgroeningsperiode heen. Als ze eindelijk het vertrouwen van hun bazen hebben gewonnen en hun eerste echte opdracht krijgen, verknallen ze die echter. Vanaf dat moment ziet hun toekomst er plotseling angstaanjagend somber uit. Om hun kansen te keren zullen ze nu een echt gevaarlijke list moeten verzinnen.

Oscar et la dame rose (2009)


Verfilming van het gelijknamige boek van Eric-Emmanuel Schmitt.
Oscar is 10 jaar oud, lijdt aan leukemie en heeft nog maar een paar weken te leven. Hij denkt dat hij zijn doktoren heeft teleurgesteld door niet te genezen en neemt het zijn ouders kwalijk dat ze niet met hem over zijn naderende dood kunnen praten. Gelukkig is daar Oma Rozerood, een oudere dame die de kinderen in het ziekenhuis

Gevangenen van de grond (2009)

Cast:

Hoe overleef je de lange, donkere, Finse winter? In Gevangenen van de Grond reist de kijker door Finland waar in karaokebars en danszalen de melancholische levensverhalen van een rijke schakering aan mensen verteld wordt. Terwijl zij troost vinden in de Finse tango die een onvervuld verlangen bezingt, begint de sneeuw buiten langzaam te smelten. Zullen zij, als de zon eindelijk doorbreekt, het gelukkige land van hun dromen bereiken?0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair