Algemeen

Voorlopig geen Britse boycot voor Alice in Wonderland

Nederland vooralsnog het enige land waar bioscopen de film boycotten

door Arman Avsaroglu op 19.02.2010 om 08:00 in Algemeen
Cineworld, de op een na grootste bioscoopketen in Engeland, meldde vandaag dat Alice in Wonderland gewoon in hun bioscopen te zien zal zijn. De beslissing betekent een overwinning voor producent Disney, die de film al drie maanden na de release op dvd wil uitbrengen. Het is nog onbekend wat de grootste bioscoopketen in Engeland, Odeon, gaat doen, maar vooralsnog lijkt een boycot in Engeland dus van de baan.

Het levert de vreemde situatie op dat vooralsnog alleen in Nederland door verschillende bioscoopketens de definitieve beslissing is genomen om de film te boycotten. De persverklaring van Pathe, waarin werd gemeld dat het hier niet gaat om een Nederlands probleem en alle bioscopen in Europa en Amerika zich achter dit besluit hebben geschaard, lijkt dan ook wat voorbarig. Voorlopig is het publiek de dupe en is het nog maar de vraag of een van beide partijen voor 11 maart, wanneer de film in premiere gaat, zal inbinden.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jimb

Avatar

Toch snijden de bioscoop exploitanten zich meer in de vingers als ze de film boycotten. Er zijn veel mensen die deze film willen zien.
Na 3 maanden lopen de meeste films toch niet meer, sterker nog; veel films draaien niet langer dan een paar weken. Heb je net zin om naar een film te gaan wordt hij nergens meer vertoond, of maken ze de debiele beslissing om hem alleen in het Nederlands uit te brengen (zoals Coraline).

Draait hij wel in Belgie? Dan reizen we weer mooi een keer af naar Antwerpen :P

madisonen

Avatar

Haha lelijkheid. Gelukkig zijn er gewoon bioscopen die ze wel draaien, dus jammer voor Pathe etc. Smiley face

Feoreunn

Avatar

Laatste dat ik las, is dat Kinepolis in België er ook nog niet uit is of ze hem wel of niet gaan vertonen.

timdekw

Avatar

Zoals het er nu naar uitziet zal ik als trouwe Pathé klant mijn vertier ook maar ergens anders moeten zoeken.
Meestal ga ik naar een Mustsee Delft (Minerva) bioscoop als back-up plan, maar dat gaat em ook niet worden.
Ik moet de film gewoon zien dus als het niet anders is ga ik met alle liefde naar een andere bioscoop, blijkt dat de film wel gewoon in Spijkenisse draait, niet direct in de buurt, maar beter dan naar België Smiley face

Spijker2

Avatar

jimb "Toch snijden de bioscoop exploitanten zich meer in de vingers als ze de film boycotten. Er zijn veel mensen die deze film willen zien."


Kijk, het gaat niet alleen om deze film. Ze willen een statement maken richting de grote filmmaatschappijen i.v.m. het niet nakomen van de afspraken.

Ik vind het nogal overdreven en vergocht. Moet Disney zich oor eeuwig aan in het verleden gemaakte afspraken houden? Maarja het is ook hun goed recht om een film niet te vertonen natuurlijk...

Robkorv

Avatar

Ik zeg film gewoon tonen en als je ergens de handtekening van Disney hebt staan klaag ze aan als ze hun afspraken niet nakomen.

Laat het publiek hier niet de dupe van zijn.

woodie

Avatar

En ik had me er zo op verheugd....wat een gezever.

Chrischzz

Avatar

Cinemagnus in Schagen draait em gewoon..

11qqaazz

Avatar

Chrischzz "Cinemagnus in Schagen draait em gewoon.."


In 3d?

Marielle88

Avatar

In Hengelo ov. gaat deze ook gewoon in 3D draaien. 8-)

benjamin

Avatar

Feoreunn "Laatste dat ik las, is dat Kinepolis in België er ook nog niet uit is of ze hem wel of niet gaan vertonen."


Op hun site is er anders nog niks van een boycot te merken en blijft hij gewoon aangekondigd. Ik zie ook niet in waarom ze het zouden doen als ook de Britten hem gewoon draaien.

RedDevil085

Avatar

Wat een faal-actie... Als die bioscopen voet bij stuk hadden gehouden (alle bioscopen dus) had disney echt wel als eerste bakzeil gehaald. Nu krijgen ze het signaal dat ze kunnen doen en laten wat ze willen want hun klanten durven hun toch niet tegen te spreken.

Slechte zaak dit...

SilentSimon

Avatar

Hij draait gewoon in Leeuwarden hoor Smiley face

rnngade

Avatar

Dat is minder nieuws, kijk erg uit naar de film vooral omdat de imax hier in eindhoven open gaat. En dat is natuurlijk in de pathe. Reizen we wel weer af naar een andere locatie. :(

loadedguns

Avatar

Voor het eerst geef ik kudo's voor Spijkenisse, die m gewoon wel draait op 10/11 maart, yeuy!

LG DIRECTD

Avatar

BE-LA-CHE-LIJK die boycot. Films moeten veeel eerder op Blu Ray uitgebracht worden!! Misschien zelfs wel op de dezelfde dag als bioscoop release. Trouwens heel wat films zijn veel vroeger uitgebracht dan die 6maanden die veeel te lang zijn... Ik snap hier eigenlijk het probleem niet. Na die 4 maand zijn er al veel nieuwere films te zien. Dan zijn we dat Wonderland alang vergeten!!!

de janker

Avatar

Ik ga volgende week lekker naar londen hahahahahaha

demeter

Avatar

LG DIRECTD "BE-LA-CHE-LIJK die boycot. Films moeten veeel eerder op Blu Ray uitgebracht worden!! Misschien zelfs wel op de dezelfde dag als bioscoop release. Trouwens heel wat films zijn veel vroeger uitgebracht dan die 6maanden die veeel te lang zijn... Ik snap hier eigenlijk het probleem niet. Na die 4 maand zijn er al veel nieuwere films te zien. Dan zijn we dat Wonderland alang vergeten!!!"


Je snapt toch wel dat als een film een paar maanden later al op DVD/ Blu Ray verschijnt, dat mensen dan denken: "O, dan wacht ik nog wel even tot hij op dvd is", en hem niet meer in de bioscoop gaan kijken? Is dat nou echt zo moeilijk te begrijpen?

meandmymonkey

Avatar

Mijn benieuwen of hij hier in beverwijk wel te zien is bij Cineworld!

Kan niet wachten!!!

En anders maar wachten op de Blu-ray release!

NieuwsFilm

meest populair