Bioscoop releases week 9

Het overzicht met alle bioscoopfilms die deze week in première gaan.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Book of Eli (2010)


De film gaat over een man die alleen door Amerika trekt. Dit doet hij om een boek te beschermen waarin geheimen staan voor het redden van de mensheid, het einde van de wereld is namelijk nabij.
Bekijk de afbeelding

Invictus (2009)


De film gaat over legende Nelson Mandela die voor en na de officiële val van de apartheid in 1990, het jaar dat Mandela vrijkwam, streed tegen deze rassenscheiding die plaatsvond in Zuid-Afrika. Mandela werd in 1994 president van Zuid-Afrika en was in 1995 het publieke gezicht van de Rugby World Cup. Hij greep dit toernooi aan om het verdeelde land te verenigen.
Bekijk de afbeelding

Chloe (2009)


Een vrouw verdenkt haar man ervan dat hij een affaire heeft. Hierdoor neemt de vrouw contact op met Chloe (Amanda Seyfried), een prostituee die betaald wordt om hem te verleiden. De vrouw hoopt zo zekerheid te krijgen achter haar vermoedens, maar vanaf dat moment begint haar leven alleen maar complexer te worden en brengt ze zelfs haar eigen familie in gevaar.
Bekijk de afbeelding

Eyes Wide Open (2009)


Aaron is een gerespecteerd slager in de ultra-orthodoxe joodse gemeenschap van Jeruzalem. Hij is getrouwd met Rivka en samen hebben ze 4 kinderen. Na de dood van zijn vader zoekt Aaron naar iemand die hem kan helpen in de zaak. Toevallig ontmoet hij Ezri, een knappe student. Hij engageert hem, leert hem slachten en geeft hem onderdak in de winkel. Hij nodigt Ezri uit bij hem thuis en neemt hem mee naar de gemeenschap. Als ze samen naar een afgelegen Mikve gaan - een heilig ritueel bad - beleven ze een intiem moment samen. Vanaf dan kent Aaron geen rust meer. Hij brengt meer en meer tijd door met Ezri, verwaarloost zijn familie en de gemeenschap en wordt volledig meegezogen in een draaikolk van liefde en begeerte. Maar schuld, kwelling en de enorme druk van Rivka en de gemeenschap zullen hem ten slotte verplichten om een onomkeerbare daad te stellen...
Bekijk de afbeelding

La Danse (2009)

Cast:

Een portret van het befaamde ballet van de Parijse opera. Van de vissen in de diepste keldergewelven tot de bijen op het hoge dak brengt Wiseman alle lagen binnen het statige operagebouw nauwgezet in kaart. Van de schoonmakers tot de directrice, die als een verlicht despoot regeert over haar altijd maar trainende dansers, die ze typeert als 'half non, half bokser'. Behalve een opvoering van De Notenkraker staan de pensioensgerechtigde leeftijd van veertig voor dansers en de verkoop van een galareispakket vanaf vijfduizend dollar per persoon op haar agenda. Wiseman legt het zwaartepunt bij de trainende sterren, de premiers danseurs en het corps de ballet, van repetitiezaal tot theatervloer.



NieuwsFilm

meest populair