Algemeen

Tarantino wil romantische komedie maken

Maar dan wel op zijn manier...

door Jeffrey op 13.03.2010 om 18:03 in Algemeen
Voor hij met pensioen gaat, wil regisseur Quentin Tarantino nog minstens 5 films regisseren: Kill Bill 3, een prequel op Inglourious Basterds, een western, een nieuwe gangsterfilm en... een romantische komedie. Tarantino: "Ik zou graag een romantische komedie maken om het genre te verlossen uit het getto waarnaar het verbannen is. Ik ben al vertrouwd met liefdesverhalen vanuit mijn vorige films."

Tarantino verwijst daarmee o.a. naar True Romance, waarvoor hij het scenario schreef: "Die titel was niet ironisch bedoeld. Ok, James Gandolfini slaat Patricia Arquette halfdood en zij blaast hem omver met een jachtgeweer. Maar dat wil nog niet zeggen dat de film niet romantisch is." Waaraan kunnen we ons dan verwachten? "Het moet gewoon op mijn manier gebeuren. En ik denk dat de mensen dat ook zo willen."

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Evertdv

Avatar

Tarantino "Ik zou graag een romantische komedie maken om het genre te verlossen uit het getto waarnaar het verbannen is."


Zozo, als we Tarantino toch niet hadden als ultieme messias van de film, wat moesten we dan nog?

Hoe arrogant kan je zijn om jezelf te zien als de enige die een bepaald genre kan redden van de ondergang. :r

Van mij mag hij best een romkom maken hoor, maar hij moet niet denken dat hij de beste regisseur aller tijden is. Zo goed waren zijn afgelopen paar films nu ook weer niet.

__RIK__

Avatar

Evertdv "Zozo, als we Tarantino toch niet hadden als ultieme messias van de film, wat moesten we dan nog?

Hoe arrogant kan je zijn om jezelf te zien als de enige die een bepaald genre kan redden van de ondergang. :r

Van mij mag hij best een romkom maken hoor, maar hij moet niet denken dat hij de beste regisseur aller tijden is. Zo goed waren zijn afgelopen paar films nu ook weer niet."


Zegt hij ergens dat hij de enige is die het genre kan redden ?
NEE, maar er moet 1 iemand de eerste zijn, en wat heeft het met arrogantie te maken dat hij zich wil wagen aan het romkom genre ?

Je zult moeten toegeven dat het soms lijkt als of elk jaar weer de zelfde scripts gebruikt worden, met alleen een andere cast. Geef Tarantino dan ook de kans om het anders te proberen. 1 ding is zeker als hij iets doet dan doet hij het zeker anders dan de rest.

En jij hebt het erover dat zijn laatste films niet goed waren...
Dan heb jij Inglorious Bastards zeker niet gezien.

Thiver

Avatar

Ik ben dat voetstuk waarop hij zichzelf constant zet al een stuk langer beu. Overigens opvallend dat hij True Romance noemt als voorbeeld voor wat het moet gaan worden; die film is immers prima en behoeft geen remake.

adhd25

Avatar

Go Quentin Go.

Beste regisseur ooit

Evertdv

Avatar

__RIK__ "En jij hebt het erover dat zijn laatste films niet goed waren...
Dan heb jij Inglorious Bastards zeker niet gezien."


jawel.
jij ook?

__RIK__ "Zegt hij ergens dat hij de enige is die het genre kan redden ?
NEE, maar er moet 1 iemand de eerste zijn, en wat heeft het met arrogantie te maken dat hij zich wil wagen aan het romkom genre ?"


Laat ik een zinnetje citeren: "Het moet gewoon op mijn manier gebeuren. En ik denk dat de mensen dat ook zo willen."

Ik herhaal: arrogantie!

Steve-O

Avatar

Of het nou arrogantie is of niet, I don't care! Als hij er wat goeds/moois van kan maken ga ik het kijken.

Empolino

Avatar

Ik vind dat hij het helemaal niet arrogant brengt: hij laat gewoon weten dat als er een romantische komedie komt, het helemaal a la Tarantino wordt. Gewoon hoe we het van hem gewend zijn. Dat is toch niet arrogant?

loadedguns

Avatar

Evertdv "Laat ik een zinnetje citeren: "Het moet gewoon op mijn manier gebeuren. En ik denk dat de mensen dat ook zo willen."

Ik herhaal: arrogantie!"De Quentin fans, zijn (logisch) fans vanwege zijn manier van filmen, regisseren en all that jazz. Dus die willen het inderdaad zo. Een quentin tarantino film is geen quentin tarantino film zonder zijn manier van filmen. En als hij het niet op zijn eigen manier deed dan deed hij het voor een groot deel van de filmkijkers zodat hij lekker veel geld kon verdienen vanwege het aantal bioscoop (en/of dvd) bezoekers. En ik denk niet dat Quentin het daarop doelt. Dus bezoekers of geen bezoekers, hij doet het gewoon in zn eigen stijl. En mensen willen dat ook. Althans, ik wel.

ThomasG

Avatar

Geweldige regisseur maar hij moet eens ophouden met iedere week een project aantekondigen wat er toch nooit van komt, Half-Life film, Vega Brothers film, Spaghetti western, Godzilla remake etc etc etc ... niet te veel lullen en gewoon weer een vette film uitkakken.

Shandy

Avatar

Kill Bill 3? Halloooo Bill is toch al dood?!?

Roi

Avatar

ThomasG "geweldige regisseur maar hij moet eens ophouden met iedere week een project aantekondigen wat er toch nooit van komt, Half-Life film, Vega Brothers film, Spaghetti western, Godzilla remake etc etc etc ... niet te veel lullen en gewoon weer een vette film uitkakken."


Dat moet je Filmtotaal en dergelijke sites kwalijk nemen. Tarantino zegt alleen dat het hem wel leuk zou lijken en waarschijnlijk zegt hij dat ook nog eens na aanleiding van een vraag daarover.

adhd25

Avatar

Hij gaat ook geen kill bill 3 heten, maar het verhaal gaat gewoon verder.

geertvdheide

Avatar

Het genre romantische komedie kan wel wat vernieuwing gebruiken, en Tarantino kan er wel iets leuks van maken lijkt me.

Wat ik wel jammer vind is dat hij tijd wil gaan spenderen aan nóg een Kill Bill film. Dat hele hommage aan Aziatische pulp cinema is toch een beetje een gimmick naar mijn mening, en het zijn ietsje éénzijdige wraak-films (geen slechte, maar toch). Iets nieuws en unieks is toch al gauw een stuk interessanter.

Een Tarantino Western zou wel echt vet zijn, en nog een gangster-film kan ook altijd. Daar liggen toch een beetje z'n roots.

PKP

Avatar

Evertdv "Laat ik een zinnetje citeren: "Het moet gewoon op mijn manier gebeuren. En ik denk dat de mensen dat ook zo willen."

Ik herhaal: arrogantie!"

Gezien zijn historie in de filmindustrie en de doorgaans altijd lovende berichten daarover mag je denk ik wel zeggen dat hij weet wat 'wij', de kijker, wel watchable vinden.

Sowieso bevat iedere film van hem wel de nodige humor, dus ik geloof dat de romantiek 'm ook wel kan lukken. Maar persoonlijk zie ik dan wel liever een andere wending aan de setting. Niet zoiets als: Boy meets girl, boy falls in love with girl, boy loses girl, boy gets the girl. Dat kennen we nu wel.

Maartus

Avatar

Ach toch alleen maar leuk als iemand een romcom maakt die niet nog meer van hetzelfde is. Ik heb toevallig de laatste tijd wat films gekeken die de bios gehaald hebben (o.a. it's complicated en toevallig afgelopen weekend did you hear about the morgans, jaja, vriendin dont hss me). En ja natuurlijk heb ik geen ruggengraad getoond door mee te gaan maar daar kan ik nu niets meer aan doen.

Voor mij komt het er op neer dat het allemaal een beetje hetzelfde is en op zich zou het wel leuk zijn als iemand dat eens wat anders zou doen. En wat werkt nou beter dan dat iemand dat doet met voldoende naamsbekendheid om eens een vernieuwend projectje op gang te kunnen zetten zonder dat de geldschieters bang zijn dat het niet los komt vanwege een gewaagd script ofzo. Ik zou het zeker lachen vinden als hij het gaat doen ookal ben ik niet echt een Tarentino- (maar wel een filmliefhebber).

NieuwsFilm

meest populair