Universele 3D-brillen op komst

De bril zou werken op alle toestellen.

Het Amerikaanse bedrijf XpanD brengt een nieuwe actieve 3D-bril op de markt die met alle 3D-televisies zal werken. De glazen van de X103-serie kunnen overweg met het signaal van alle grote tv-fabrikanten.

"Nu de grote tv-fabrikanten hun eerste 3D-klare modellen op de markt beginnen brengen, is het voor een wijdverspreid gebruik van belang dat kijkers over 3D-brillen beschikken die alle 3D-content kunnen weergeven. De XpanD X103-brillen bieden een ongeëvenaarde vrijheid door de 3D-kijktechniek mogelijk te maken in elke omgeving en voor elk toestel," aldus Maria Costeira, zaakvoerder van XpanD.

XpanDs 3D-brillen uit de nieuwe X103-serie kunnen namelijk overweg met de infraroodsignalen van alle grote tv-fabrikanten, zoals Panasonic, LG, Samsung en Sony, maar ook met de 3D Vision-techniek van Nvidia. Volgens de fabrikant liggen de brillen in juni in de winkels en zullen ze worden verkocht in twaalf hippe kleuren.Wat de universele 3D-brillen precies gaan kosten is nog niet duidelijk, maar XpanD gaat uit van een prijs van ongeveer 150 dollar (zo’n 110 euro).



NieuwsFilm

meest populair