Gargamel gecast voor The Smurfs

Wie speelt de kwaadaardige tovenaar die op onze blauwe vrienden jaagt?

Langzaam worden er steeds meer details onthuld omtrent de verfilming van de Smurfen. Zo kwamen er een tijdje geleden enkele plotdetails over The Smurfs naar buiten. Dit in de vorm van een castingoproep. Die kende namelijk twee rollen, die van Grace (een vrouw met een overwerkte echtgenoot en een huis vol smurfen) en Odile (een charmante vrouw die leiding geeft aan een Frans cosmetica bedrijf). De castingoproep hamerde erg op het vermogen grappig te zijn, en hint daarmee naar interactie tussen mensen en Smurfen.

Die interactie wordt nog even benadrukt met de casting van Gargamel, de kwaadaardige tovenaar die de Smurfen wil vangen voor zijn eigen sinistere doeleinden. Een tijdje geleden al dachten we uitgevonden te hebben wie de rol van Gargamel op zich zou nemen, namelijk Neil Patrick Harris, maar vandaag werd bekend dat hij het niet zal worden. De rol van Gargamel zal gespeeld worden door Hank Azaria, die onder andere stemmen inspreekt voor The Simpsons.

Dit nieuws werd bevestigd door eerdergenoemde Neil Patrick Harris, op diens Twitter account, met de volgende tweet:

Hank Azaria will be PLAYING Gargamel for the Smurfs film, not just providing a voice. He'll be live action. Perfect casting, can't wait!

Neil Patrick Harris blijkt de rol te gaan spelen van de overwerkte echtgenoot. Zijn vrouw wordt gespeeld door Jayma Mays. Hun leven neemt een vreemde wending als ze het bestaan van de Smurfen ontdekken. De film zal zich onder andere afspelen in New York’s Central Park, en de productie begint volgende maand.

Verder zullen rollen onder andere ingesproken worden door Jonathan Winters (Grote Smurf), Katy Perry (Smurfin), Alan Cumming (Potige Smurf) en George Lopez (Moppersmurf). Ten slotte gaat nog het gerucht dat Quentin Tarantino de stem van Brilsmurf in zal spreken.

De film, die een live-action / CGI combinatie zal zijn, draait vanaf 28 juli 2011 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair