Het einde is in zicht voor 24

Wat betekent dit voor de filmplannen?

Vrijdag kregen cast en crew van de populaire tv-serie 24 te horen dat het einde in zicht is. Acht seizoenen lang volgden miljoenen kijkers wereldwijd de verrichtingen van CTU-agent Jack Bauer (Kiefer Sutherland), die telkens weer de wereld op onmogelijke wijze voor een ramp wist te behoeden, maar nu is het (in elk geval op tv) genoeg geweest.

De studiobazen bij FOX worstelden lang met de toekomst van 24 en boden de serie zelfs aan bij andere zenders, maar hebben nu alsnog besloten de stekker eruit te trekken. Dat betekent echter niet dat we het laatste van Jack Bauer hebben gezien. De plannen voor een speelfilm, geschreven door Billy Ray, worden steeds concreter en lijken definitief doorgang te gaan vinden. De film zal zich binnen een dag afspelen, maar het realtime format van de serie zal noodgedwongen moeten worden losgelaten. Dit betekent echter wel dat Jack Bauer niet in de serie zal sterven, iets dat door velen als een passend einde werd gezien.

Met het einde van 24 wordt ook het einde van een tijdperk afgesloten. Tien jaar geleden ging de serie vlak na de aanslagen op de Twin Towers in New York in premiere en ontwikkelde zich sindsdien tot een venster op de tijd waarin we leefden. Het ging over angst voor terrorisme en kernwapens en wierp daarnaast interessante morele vragen op over wat geoorloofd is om je land te beschermen. De laatste aflevering van 24 wordt (hoe toepasselijk) op 24 mei in Amerika uitgezonden, een dag na de finale van die andere immens populaire tv-serie, Lost.



NieuwsFilm

meest populair