Bioscoop releases week 14

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe releases.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Pope Joan (2009)


Johannes Anglicus was een lichtend voorbeeld in een donkere tijd totdat op brute wijze een eind werd gemaakt aan het bestuur van deze paus. Reden was het uitkomen van haar grote geheim...ze was een vrouw. Aan het begin van de 9e eeuw leek het leven van Johanna von Ingelheim vrij voorspelbaar. Hard werken op het Duitse platte land, trouwen, kinderen krijgen en jong sterven. Maar Johanna denkt dat God een ander plan met haar heeft. Ze ontvlucht haar geboortedorp en ontmoet graaf Gerold. Als hij de Noormannen gaat bevechten trekt Johanna naar Rome, waar ze vermomd als man als arts in het pauselijk verblijf gaat werken. Daar verzorgt ze paus Sergius tot aan zijn dood. Tot ieders verrassing wordt zij gekozen als zijn opvolger.
Bekijk de afbeelding

Remember Me (2010)


Tyler Roth is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig (De Ravin), die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.
Bekijk de afbeelding

L'enfer d'Henri-Georges Clouzot (2009)


In 1964 startte de befaamde cineast Henri-Georges Clouzot een nieuw project met in de hoofdrollen Romy Schneider en Serge Reggiani, genaamd L'Enfer. Een film die aangekondigd werd als een 'enigmatisch en cinematografisch evenement' en vooraf al zowat als meesterwerk werd bestempeld. Maar na drie maanden draaien werd het project afgekapt en de geschoten beelden verdwenen. Nu na een half decennium zijn ze teruggevonden. Bromberg en Medrea onderzoeken het ontstaan van de beelden en de gebeurtenissen op de set en geven hun eigen interpretatie van hoe de film min of meer in elkaar zou steken aan de hand van de beelden.
Bekijk de afbeelding

How to Train Your Dragon (2010)


How To Train Your Dragon is gebaseerd op het kinderboek van de Britse schrijver Cressida Cowell en gaat over een jonge Viking die een draak moet vangen en deze op moet leiden tot een held.
Bekijk de afbeelding

Nowhere Boy (2009)


Nowhere Boy vertelt het verhaal van de jeugd van John Lennon. Liverpool, 1955. Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen zijn Tante Mimi en zijn moeder. Hij probeert te ontsnappen aan de geheimen van zijn familie en in rock 'n roll vindt hij de ideale ontsnappingsmogelijkheid en in ene Paul McCartney een onvoorwaardelijke vriend.
Bekijk de afbeelding

No One Knows About Persian Cats (2009)


Deze film volgt een jongen en een meisje die een rockband willen beginnen kort nadat ze uit de gevangenis zijn vrijgelaten. Beiden reizen ze af naar Teheran waar ze andere underground rockmuzikanten ontmoeten die ze proberen te overtuigen om met hen naar Europa te vluchten waar ze in alle vrijheid muziek kunnen maken. Hun droom lijkt echter moeilijk te verwezenlijken zonder geld of paspoort.
Bekijk de afbeelding

The Bounty Hunter (2010)


Milo Boyd (Gerard Butler), een mislukte premiejager, krijgt zijn droombaan als hij wordt aangewezen om zijn ex-vrouw, verslaggeefster Nicole Hurly (Jennifer Aniston), op te sporen. Hij denkt dat het een gemakkelijke klus wordt, maar wanneer Nicole hem op een dwaalspoor brengt zodat zij achter een tip over een moord kan aangaan, beseft hij dat niets ooit eenvoudig gaat tussen Nicole en hem. De exen vliegen elkaar constant in de haren, totdat zij moeten rennen voor hun leven.
Bekijk de afbeelding

Los viajes del viento (2009)


Ignacio Carrillo heeft zijn hele leven rondgereisd om in de dorpen en gehuchten van Noord Columbia met zijn accordeon traditionele liederen ten gehore te brengen. Men fluisterde dat zijn instrument behekst was, dat het ooit aan de duivel toebehoorde. Later deed hij het rustiger aan: hij trouwde en vestigde zich in een stadje.
Bekijk de afbeelding

Le père de mes enfants (2009)


Gregoire Canvel heeft alles wat een man zich kan wensen: een vrouw waar hij van houdt, drie prachtige kinderen en zijn droombaan - hij is filmproducer. Hij besteedt vrijwel al zijn tijd en energie aan zijn werk. En ook al besteedt hij de weekenden met zijn gezin, worden ook deze kostbare momenten regelmatig onderbroken door veeleisende regisseurs en bezorgde investeerders. Ondanks Gregoires air van onoverwinnelijkheid komt de toekomst van zijn prestigieuze productiebedrijf op losse schroeven te staan: te veel producties, te veel risico's, te veel schulden. Donkere wolken pakken zich samen, en Gregoires besef dat hij wellicht een gok te veel heeft genomen zet een serie gebeurtenissen in gang die de toekomst van zijn gezin voorgoed zal veranderen.



NieuwsFilm

meest populair