John Forsythe overleden

'Charlie' uit Charlie's Angels werd 92 jaar.

Acteur John Forsythe, bekend van zijn iconische rollen in de razend populaire tv-series Dynasty en Charlie's Angels, waarin hij de stem van Charlie vertolkte, is afgelopen donderdag overleden. Na een lang ziektebed overleed hij op 92-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.

In Dynasty, de serie die liep van 1981 tot 1989, was speelde Forsythe de rol van Blake Carrington, het hoofd van een steenrijke oliefamilie in de Amerikaanse stad Denver. Hij kreeg de rol pas nadat de beoogde acteur voor de rol op het laatste moment was afgehaakt. Voor zijn rol in Dynasty werd hij bekroond met twee Golden Globes.

Voor Dynasty sprak Forsythe ook nog jarenlang de stem in van Charlie Townsend, de baas van de Charlie's Angels, in de gelijknamige serie. In elke aflevering sprak hij de iconische woorden 'Good Morning Angels'. Zijn gezicht kwam nooit in beeld. In de twee speelfilms die een aantal jaren terug over Charlie's Angels werden gemaakt, was Forsythe ook weer van de partij. Hoewel hij ook nog in tientallen speelfilms speelde en zijn sporen in het theater ook verdiende, zal hij toch vooral herinnerd worden naar aanleiding van deze twee iconische rollen.



NieuwsFilm

meest populair