Robert Zemeckis leeft in het donker

De regisseur van Forrest Gump sluit een nieuwe deal met Disney.

Na A Christmas Carol, heeft regisseur Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump) wederom een deal gesloten met Disney voor een nieuwe film. Het gaat hierbij om de nog te verschijnen jeugdroman Dark Life van schrijfster Kat Falls.

De film wordt ontwikkeld door Imagemovers, het bedrijf dat de laatste drie films van Zemeckis, die allemaal gebruik maakte van de performance capture techniek, produceerden. Dat is opvallend aangezien Disney niet lang geleden bekendmaakte deze studio te sluiten in verband met bezuinigingen. Het is dan ook nog niet bekend of de film wederom van deze techniek gebruik zal maken.

Dark Life speelt zich af in de nabije toekomst, waarin stijgende zeeniveaus en grote natuurrampen mensen gedwongen werden een nieuw huis te vinden op de oceaanbodem. Dit heeft ertoe geleid dat sommige kinderen bovennatuurlijke krachten hebben ontwikkeld. Het verhaal concentreert zich op twee tieners die de krachten binden om een complot van de overheid aan het daglicht te brengen. Zemeckis begint aan de film, als hij de remake van Yellow Submarine (die ook nog gebruik maakt van de performance capture techniek) heeft afgerond.



NieuwsFilm

meest populair