Problemen Universal houden aan

Studio trekt een paar weken voor het begin van de opnames de stekker uit veelbelovende drugsfilm.

Een paar weken geleden berichtten we nog dat het niet goed gaat met Universal, een van de grootste filmstudio's van de Verenigde Staten. De grote flops volgen elkaar op en de laatste echte hit van Universal, Mamma Mia, stamt alweer uit 2008.

Nu is bekend geworden dat de film Cartel (ook wel bekend als Waterbug), met Josh Brolin in de hoofdrol, die al in een vergevorderd stadium van productie was en waarvan de opnames al over een paar weken zouden beginnen, geen doorgang meer vindt bij Universal. Logistieke problemen en weinig vertrouwen in het scenario worden opgevoerd als redenen, maar de belangrijkste factor is ongetwijfeld het budget.

De film, waarin in eerste instantie Sean Penn de hoofdrol zou spelen, moest gaan over een man die zijn zoon wilde beschermen nadat zijn vrouw is vermoord door een Mexicaans drugskartel. De film moest geregisseerd worden door Asger Leth, maar het lijkt er dus op dat de film het daglicht niet meer gaat zien.

Hieronder de persverklaring van Universal:

Universal Pictures and Imagine Entertainment ceased pre-production of Cartel today. As much as we had hoped to begin filming this spring in Mexico City, the studio and its producing partners did not feel it was creatively ready to move forward under the timetable and budget we had established. We thank all of the filmmakers, cast and crew for their work during pre-production.



NieuwsFilm

meest populair