The Social Network eerste film volledig in 4K?

Mogelijk grote primeur voor Facebook-film van David Fincher.

Een lezer van /Film was deze week aanwezig op de RED Camera conventie in Las Vegas, en kreeg daar te horen dat David Finchers The Social Network de eerste film wordt die in 4K-resolutie zal opgenomen én geprojecteerd worden.

Voor zij die zich afvragen waar 4K voor staat: in bioscopen heb je twee soorten van digitale projectie, 2K en 4K. De cijfers refereren naar de resolutie. Zo komt 2K overeen met een resolutie van 2048×1080, en staat 4K voor een resolutie van 4096×2160. 4K is m.a.w. ongeveer tien keer de resolutie van een 720p HD (wat overeenkomt met 1280×720). Onderstaande tekening maakt wellicht veel duidelijk.

The Social Network gaat over de evolutie van Facebook, van de oprichting door Harvard-student Mark Zuckerberg in 2004, over de grote boom in 2007, tot en met het huidige succes. De film wordt een bewerking van het boek "The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal" van de Amerikaan Ben Mezrich, vooral bekend als auteur van de bestseller Bringing Down the House (dat in 2008 verfilmd werd als 21).



NieuwsFilm

meest populair