Bioscoop releases week 16

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe releases.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Océans (2009)


Bijna 3/4 van de aardoppervlakte is bedekt door zeeen. De Franse regisseurr Jacques duikt in de wereld van de oceanen. Voor de regisseur is de film Oceans een technische en wetenschappelijke uitdaging om de meest spectaculaire en baanbrekende beelden te maken. De diepe oceanen zijn plekken van grote mysteries en gevaren die deze film probeert te ontdekken. Het verhaal is een fascinerende reis naar de diepte van de oceaan temidden van het tumult van stormen in het uitgestrekte gebeid van de zeebewoners.
Bekijk de afbeelding

Samson and Delilah (2009)


De tieners Samson en Delilah leven in een geïsoleerde aboriginal-gemeenschap in de woestijn van Centraal-Australië. In het gehucht verloopt alles in cirkels. Dag in dag uit: er verandert niets, alles blijft hetzelfde en niemand kan het iets schelen. De twee tieners ontdekken snel dat het leven buiten de gemeenschap wreed kan zijn. Ondanks dat ze hongerig zijn en zich afgewezen voelen, worden ze verliefd op elkaar.
Bekijk de afbeelding

I Love You Phillip Morris (2009)


Steven Russell (Jim Carrey) heeft werk, is getrouwd met zijn vriend en leid een luxe leven. Wanneer hij op een dag realiseert dat het luxe leven wel erg duur is begint hij met het oplichten van mensen. Hij wordt betrapt en naar de Texaanse gevangenis gestuurd waar hij verliefd wordt op celgenoot Phillip Morris (Ewan McGregor). Morris wordt echter al snel vrijgelaten en Russell besluit te ontsnappen om hem achterna te gaan.
Bekijk de afbeelding

Vincere (2009)


Het leven van Mussolini herbergt een geheim: een ongewenste vrouw en een zoon, die weggemoffeld werden en uiteindelijk onder verdachtte omstandigheden om het leven kwamen. Wanneer de mondaine Ida (Giovanna Mezzogiorno) de jonge Benito Mussolini (Filippo Timi) ontmoet, is zij op slag verliefd. De charismatische uitgever van Avanti! is een fanatiek socialist die zegt het volk te willen leiden naar een betere toekomst. De twee worden geliefden en Ida baart een zoon. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, verdwijnt Mussolini uit Ida's leven. Zij vindt hem terug in een militair hospitaal, waar hij als oorlogsheld verzorgd wordt door Rachele, zijn kersverse bruid. Een woedende Ida eist haar rechten op als zijn 'eerste vrouw' - en als moeder van zijn eerstgeboren zoon - maar hij verklaart haar voor fantast: ze zouden nooit getrouwd zijn en het kind is niet van hem. Mussolini's ster begint steeds meer te rijzen en al snel wordt hij Il Duce. Ida eist erkenning, maar kan steeds moeilijker realiteit van waarheid onderscheiden. Wanneer zij Mussolini daadwerkelijk begint te stalken, wordt zij met bruut geweld afgevoerd naar een inrichting. Maar ook daar geeft zij zich niet gewonnen...
Bekijk de afbeelding

The Crazies (2010)


De bewoners van een klein plaatsje in Iowa krijgen te maken met een vervuiling van hun watervoorziening. Het water blijkt te zijn besmet door een mysterieus gif, dat is vrijgekomen na een vliegtuigcrash vlakbij het plaatsje. Beetje bij beetje beginnen de inwoners gestoord te worden...
Bekijk de afbeelding

Wickie de Viking (2009)


Vikingen zijn van nature sterke en luidruchtige mannen die nergens bang voor zijn. Wickie is anders; lief, zachtaardig en een beetje verlegen, maar hij heeft een speciale gave die niemand heeft; hij is slim! Hij overtuigt iedereen van zijn ideeën door zijn uitzonderlijk motto: "Wie niet sterk is moet slim zijn! Op een dag wordt het dorp overvallen door een bende piraten, onder leiding van Sven De Verschrikkelijke. De overvallers plunderen het dorp en beroven de dorpsbewoners van hun dierbaarste bezit: al hun kinderen! Behalve Wickie, die net op dat moment vast zit in een boom met zijn Deltavlieger. Wickies vader en de andere Vikingen uit Flake hijsen meteen de zeilen om de kinderen te redden. Wickie gaat als verstekeling aan boord.
Bekijk de afbeelding

The Shock Doctrine (2009)


Verfilming van het nieuwste gelijknamige boek van de Canadese journaliste en activiste Naomi Klein, waarin zij betoogt dat de opkomst van het kapitalisme in diverse landen steeds valt terug te voeren op een ramp, revolutie of oorlog, vergelijkbaar met de shocktherapie die psychiatrisch patiënten moesten ondergaan in de jaren zestig. Michael Winterbottom en Mat Whitecross, die samen ook The Road to Guantánamo regisseerden, verfilmden het boek, dat een verontrustende, alternatieve kijk biedt op historische gebeurtenissen zoals de coup van Pinochet en de val van de Sovjet-Unie. Als behandelend arts in deze economische shocktherapie wijst Klein econoom Morgan Friedman aan als hoofdschuldige. In een reconstructie vol archiefbeelden en interviews met betrokkenen tonen Winterbottom en Whitecross aan dat de invoering van kapitalisme er keer op keer voor zorgde dat een kleine groep mensen grote welvaart verwierf, terwijl de grote massa steeds armer werd.




NieuwsFilm

meest populair