Hoofdrolspeler over vervolg op District 9

Het zou wel eens een prequel kunnen worden.

Gisteren hadden we nog het bericht dat de opnames van District 10, het vervolg op District 9, er al snel moet komen. Naar verluidt zouden de opnames van de film al in oktober van dit jaar beginnen, zodat de film ergens in de loop van 2011 in de bioscopen moet draaien.

Empire magazine sprak met de hoofdrolspeler van de film, Sharlto Copley, over het vervolg. Hij zei onder andere dat zowel hij als regisseur Neill Blomkamp het geen gewone sequel willen maken. Het moet geen film worden waarin het er uiteindelijk op neerkomt dat 100 aliens tegen mensen vechten. Het kan volgens Copley zelfs een prequel worden, aangezien Blomkamp daar wel interesse in heeft. Er zijn volgens Copley overigens al twee voorlopers van deze film. Blomkamp maakte namelijk drie korte films vóór District 9, waarin volgens Copley, diens personage Wikus (ondanks het feit dat hij dan een andere naam heeft) in voorkomt.

Verder zei hij nog dat Blomkamp eerst een andere film zal maken, en we het vervolg op District 9 waarschijnlijk over een jaar of twee kunnen verwachten. Daarmee spreekt hij het bericht van gisteren tegen, dat stelde dat het een sequel zou worden, en dat de film in 2011 uit zou komen. Hoe het precies zit weten we niet.

NieuwsFilm

meest populair