Rapgroep N.W.A. naar witte doek

Eazy-E, Dr. Dre en Ice Cube in Straight Outta Compton.

The Hollywood Reporter meldt dat Andrea Berloff, schrijver van Oliver Stone's World Trade Center, een script gaat schrijven voor Straight Outta Compton, een verhaal over de opkomst en ondergang van de rapgroep N.W.A. uit Compton, California. De leden van deze bekende groep waren Eazy-E, Dr. Dre en Ice Cube, plus MC Ren en DJ Yella.

Een ander lid was Arabian Prince, maar deze verliet de groep voordat het album Straight Outta Compton (1988) werd uitgegeven. Op dit album stond o.a. de hit Fuck tha Police en het verkocht wereldwijd ruim 9 miljoen exemplaren.

Ice Cube verliet de groep in 1990 vanwege financiële onenigheden, ging door als solo-artiest en bekvechtte nog wat door via zijn nummers. Na flink wat gescheld over en weer overleed rapper Eazy-E in 1995 aan Aids. Vervolgens werden er een "wapenstilstand" bereikt.

Ice Cube en Matt Alvarez werpen zich op als de producenten via Cube Vision. Eazy-E's weduwe, Tomica Woods, die de rechten van Eazy E in handen heeft, is ook producent via New Line/Warner Bros.



NieuwsFilm

meest populair