World Trade Center (2006)

The World Saw Evil That Day. Two Men Saw Something Else.

Een heftig melodrama over twee agenten die op 11 september 2001 onder het puin van het instortende World Trade Center werden begraven.
play

6,2 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

11 september 2001 was een uitzonderlijk warme dag in New York. Will Jimeno, agent bij de Havendienstpolitie, had bijna een vrije dag genomen maar besloot toch te gaan werken. Brigadier John McLoughlin, een gerespecteerd oudgediende van de havendienst-politie, was al uren op. Samen met hun collega's trokken ze het centrum van Manhattan in, zoals ze elke dag deden. Een eerstehulp-verleningsteam van de Havendienstpolitie reed van het centrum van Manhattan naar het World Trade Center. Vijf mannen, waaronder McLoughlin en Jimeno, gingen de gebouwen binnen en kwamen vast te zitten toen de torens instortten. Op wonderbaarlijke wijze overleefden McLoughlin en Jimeno het, maar raakten zeven meter diep in het puin beklemd onder beton en metaal. Ze konden elkaar niet zien, maar ze konden wel horen dat de ander nog leefde. De daaropvolgende twaalf uur hielden McLoughlin en Jimeno elkaar in leven. Ze praatten over hun gezinnen, het leven bij de politie, over hoop en teleurstellingen....

Regie
Oliver Stone
Cast
Nicolas Cage, Jon Bernthal, Michael Peña, Maria Bello, Jay Hernandez, Jude Ciccolella, Armando Riesco, Connor Paolo, Nick Damici, Joe Starr, Anthony Piccininni, Alexa Gerasimovich, Martin Pfefferkorn, William Jimeno, Morgan Flynn.
Budget
$ 63.000.000
Opbrengst
$ 162.945.894
Release
09.08.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Oliver Stone | Cast: Nicolas Cage (John McLoughlin), Michael Peña (Will Jimeno), Maria Bello (Donna McLoughlin), Maggie Gyllenhaal (Allison Jimeno) e.a. | Speelduur: 129 minuten Jaar: 2006

Op de ochtend van 11 september 2001 staat de gerespecteerde havenpolitiesergeant John McLoughlin vroeg op, zoals hij dat elke werkdag doet omdat hij anderhalf uur moet reizen voor zijn werk in New York. Later die ochtend staat ook de veel jongere agent Will Jimeno op, zoals hij dat eveneens elke morgen gewoon is te doen, omdat hij minder ver van het havenpolitiestation woont. Maar vandaag is geen gewone dag. Vandaag is de dag dat twee gekaapte vliegtuigen in de twee torens van het World Trade Center zullen crashen, een derde vliegtuig op het Pentagon zal storten en een vierde vliegtuig na opstand van de passagiers zal neerstorten. Die laatste twee spelen echter geen rol van betekenis in Oliver Stones World Trade Center, na United 93 de tweede Amerikaanse film over 9/11.

We kennen allemaal de beelden: de inslag van de vliegtuigen, het rokende WTC en de instortende torens. De meeste van ons zijn ook op de hoogte van de politieke implicaties en gevolgen van de aanslagen en een groeiende groep mensen is bekend met de complottheorieën die de Amerikaanse regering bij de aanslagen betrekken. Oliver Stone staat bekend als een politiek geëngageerde regisseur die onder andere met zijn kritische films over de Vietnamoorlog en de moord op John F. Kennedy ten strijde trok tegen de gevestigde orde van de Verenigde Staten. Ditmaal is het hem echter niet te doen om politiek of kritiek, maar om het menselijke drama van twee mannen en hun families, die persoonlijk betrokken raken bij de aanslagen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

World Trade Center Nieuwsberichten

Laatste reacties

NICKSTERAMSTER

"...Normaliter hoort een film of boek geen 10 te kunnen krijgen. In dit geval maak ik een uitzondering:......"

benjamin

"...Ik vond hem nog niet zo slecht, wel een beetje emotioneel misschien, maar dat is nog geen ramp. Een......"

Nickzy9

"...Erg mooie beelden, en een erg indrukwekkend verhaal! Al ben ik na 50minuten gestopt met kijken. Was......"

World Trade Center

acties