Algemeen

Stone deelt opbrengst 9/11-film

door FilmTotaal op 28.07.2006 om 17:35 in Algemeen
Regisseur Oliver Stone (Platoon, Natural Born Killers) zal 10% van de opbengst van zijn nieuwe film in het openingsweekend schenken aan goede doelen, waaronder de World Trade Center Memorial Foundation. Zijn World Trade Center is na Paul Greengrass' United 93 de tweede grote bioscoopfilm over de aanslagen van 11 september 2001.

De film, met Nicolas Cage en Michael Pena in de hoofdrol, vertelt over twee agenten die samen met drie collega's de zuidelijke toren van het WTC binnengaan kort voordat deze instort. Cage en Pena spelen politiemannen John McLoughlin en William Jimeno die als laatste overlevenden uit het gebouw worden gehaald. World Trade Center draait vanaf 21 september in Nederland, de trailer vind je nog steeds hier.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spock

Avatar

Nice

styfus

Avatar

Wat een heldendaad van Stone :N
Als je het doed voor het goede doel, doe het dan in stilte.

Zeildude

Avatar

Kippenvel toen ik de trailer in de bios zag...

Calvani

Avatar

Publiciteitsstunt! Lekker makkelijk, 10% slechts, alleen het openingsweekend... Fuck off!
Door dit nieuws komen er natuurlijk ook weer meer dan 10% extra mensen naar die film, dus hij hoeft niet eens te vrezen voor een dipje in zijn inkomsten.
Hij DEELT helemaal niks!

MovieInsider

Avatar

Poeh hé, 10% van het openingsweekend. Gul hoor. Ben door de nieuwe trailer toch wel nieuwsgierig geworden al heb ik het gevoel dat met United 93 nu al de definitieve 9/11-film is gemaakt. Zo intens en gevrijwaard van Hollywoodsentiment kan het toch niet meer worden. Je kunt op de officiële website al wat van de fraaie muziek van Craig Armstrong beluisteren. Van deze componist komt op 19 oktober overigens een concert in Gent. I'll be there!

Arthaum

Avatar

Iegh. ik ga de film iig niet kijken. heb geen behoefde aan amerikaanse patriotistische heroiek (dubbelop :P). En inderdaad, doe je heldendaad dan in stilte.

Jildert

Avatar

Wat een vage reacties hier... al doet die het voor de publiciteit, dan vind ik het alsnog goed dat hij 10% aan het goede doel geeft. Dat gebeurt toch vrijwel nooit bij zulke grote producties? Als de film een beetje goed loopt in de bioscopen, wat vast het geval zal zijn, moet dat wel een flink bedrag opleveren.

heywoodfloyd

Avatar

FilmTotaal "Regisseur Oliver Stone (Platoon, Natural Born Killers)"


Ja, Oliver Stone ken ik ja. ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair