Flink gesneden in Pirates 4

En zal Mick Jagger een rol spelen?

De Pirates of the Caribbean serie is een vrij prijzige filmserie (het prijskaartje was ongeveer 665 miljoen dollar), maar bracht veel meer in het laatje. Alleen al de verkochte bioscoopkaartjes leverden zo’n 2,7 miljard dollar op. Het budget van de nieuwe Pirates film, On Stranger Tides, heeft echter een lager budget gekregen, van 200 miljoen dollar en men zoekt naar manieren om het geheel – voor Hollywood begrippen – nog goedkoper te maken.

Screenwriters Ted Elliot en Terry Rossio kregen bijvoorbeeld te horen dat Johnny Depp’s Jack Sparrow meer tijd op land door gaat brengen dan op zee. Dit heeft wellicht gezorgd voor een interessante opnamelocatie: Londen. Daar zouden zich ook een aantal scènes afspelen: An "ice fair," in which jugglers and carnival acts would perform on a frozen River Thames, was excised too. Het aantal opnamedagen van die scène is flink teruggebracht, van twaalf naar vier tot zes dagen. Zo heeft men op veel andere manieren geprobeerd geld te sparen.

Ook de opnamelocaties zijn aangepast. De vorige delen werden daadwerkelijk in de Caraïben en Los Angeles opgenomen, terwijl dit deel van de franchise in Hawaii en Londen wordt gefilmd, waar de belastingen lager liggen en het dus goedkoper is. Ook is het aantal draaidagen flink teruggeschroefd: van 142 voor de laatste film naar 90 tot 95 voor deze. Tegelijk is het aantal shots met special effects omlaag gegooid: van 2000 bij het vorige deel naar 1300 tot 1400 in dit deel.

Men is nog altijd bezig met het goedkoper maken van de film; producers Rob Marshall (tevens de regisseur) en Jerry Bruckheimer zouden het hele scenario nog eens nalopen om te kijken waar in gesneden kan worden. Wellicht dat Mick Jagger dan geen rol zal spelen in de film; het gerucht gaat namelijk dat Depp en Keith Richards proberen hem over te halen een rol te spelen in de film.

Hoe het afloopt kunnen we vanaf 20 mei 2011 zien, vanaf dan draait Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides namelijk in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair