Het vierde avontuur van Jack Sparrow valt gelukkig niet al te veel in herhaling, maar brengt helaas niets wat echt bij zal blijven.
play

5,9 details

  • 136 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
136 Min Verenigde Staten

De eerste Pirates of the Caribbean film die niet door Gore Verbinski geregisseerd werd betekent meteen een breuk met de eerste trilogie. De grootste afwezigen in deze film zijn namelijk Orlando Bloom en Keirra Knightley, waarvan de afwezigheid vooralsnog verklaard is met de reden dat ‘hun aandeel in het verhaal voorbij is’. Jack Sparrow (Johnny Depp) is vanzelfsprekend wel aanwezig en beleeft wederom een vreemd avontuur. Hij komt de enige vrouw (Penelope Cruz) tegen die aan hem gewaagd is: de dochter van Blackbeard (Ian McShane). Door een samenloop van omstandigheden belandt hij op het schip van haar vader, de Queen Anne’s Revenge, en gaat hij op zoek naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd.

Alt titel
Pirates 4
Regie
Rob Marshall
Cast
Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane, Sam Claflin, Greg Ellis, Stephen Graham, Kevin McNally, Astrid Berges-Frisbey, Richard Griffiths, Keith Richards, Roger Allam, Óscar Jaenada, Anton Lesser, Damian O'Hare.
Budget
$ 250.000.000
Opbrengst
$ 1.021.683.000
Release
18.05.2011
Release NL
19.05.2011
Release DVD
13.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Marshall | Cast: Johnny Depp (Jack Sparrow), Penélope Cruz (Angelica), Geoffrey Rush (Barbossa), Kevin McNally (Joshamee Gibbs), Ian McShane (Blackbeard), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2011

Inmiddels alweer acht jaar geleden bleek de eerste Pirates of the Caribbean een verrassend prettige en succesvolle zomerblockbuster. De film lanceerde de carrières van Orlando Bloom en Keira Knightley, gaf Johnny Depp zijn huidige sterrenstatus en bracht zodanig veel geld in het laatje dat producent Disney er een nieuwe melkkoe bij had. Dat resulteerde in twee vervolgfilms waarin de aanstekelijke humor en inventieve actiescènes behouden bleven, zij het spijtig genoeg steeds vaker ten koste van een consistent verhaal. Nadat de reeks met At World’s End een epische climax had bereikt, was het voor de makers moeilijk denkbaar om met een vierde deel nog groter uit te pakken, dus werd ervoor gekozen een iets kleinere en meer personagegerichte film te maken. Dat eerste lukt aardig maar op het gebied van het tweede worden helaas nog wat plankjes misgeslagen.

Aangezien de derde film regelmatig verstrikt raakte in allerlei plotlijntjes en fantasieregeltjes, was het niet minder dan logisch dat deze vierde film qua opzet een stuk simpeler moest worden. Het uitgangspunt om het vierde deel te centreren rondom publieksfavoriet Jack Sparrow biedt dan ook een mooie gelegenheid om schoon schip te maken in de serie. Waar in de eerdere vervolgfilms praktisch alle personages uit het eerste deel terugkeerden (tot zelfs de kleinste bijrol), daar zien we nu naast Jack enkel de vertrouwde gezichten terug van zijn oude vijand Barbossa, zijn vriend Gibbs en zijn vader Teague, al is het optreden van die laatste in een oogwenk weer voorbij.

videotrailers & clips

alle artikelen (82)

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides Nieuwsberichten

Laatste reacties

kevinvdk

"...Ppppffff ik zie dit echt niet graag..."

movieplanet124

"...Staat er bij comingsoon terwijl je hem al kan kopen in de winkel en dat ga ik ook zeker doen want ik......"

benjamin

"...Natuurlijk is Pirates 4 nog redelijk entertainend, maar toch is de film vrij teleurstellend. Leuke p......"

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

acties