TV-tips komende week

Onze dagelijkse aanraders.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Gladiator (2000)

Zaterdag 8 mei om 20:00 op RTL5

Keizer Antonius Marcus Aurelius heeft zijn opvolger gekozen: generaal Maximus. De zoon van de keizer, Commodus, weet dit en laat de generaal en zijn gezin na de dood van zijn vader direkt vermoorden. Maximus overleeft echter de aanslag en ontsnapt. Na allerlei avontuern wordt hij gladiator en zweert wraak op Commodus.
Bekijk de afbeelding

The Da Vinci Code (2006)

Zondag 9 mei om 20:00 op RTL4
Regie: Ron Howard

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen...
Bekijk de afbeelding

Deja Vu (2006)

Maandag 10 mei om 20:30 op SBS6
Regie: Tony Scott

Inspecteur Doug Carlin wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het deja vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.
Bekijk de afbeelding

Little Miss Sunshine (2006)

Dinsdag 11 mei om 20:30 op RTL8

De familie Hoover bestaat uit vader Richard (Greg Kinnear), een doorgedraaide motivatiecoach, Moeder Sheryl (Toni Collete), haar homoseksuele en suïcidale broer Frank, een dochter, een zoon die weigert te praten, en opa vrijwel altijd onder invloed is van drank of drugs. Ze maken een roadtrip in een busje om de droom van hun zevenjarige dochter Olive te verwezenlijken. Dit levert de meest bizarre situaties op....
Bekijk de afbeelding

Sleeping with the Enemy (1991)

Woensdag 12 mei om 20:30 op RTL8

Sara dreigt ten onder te gaan aan de psychologische en fysieke terreur van haar echtgenoot Martin. Wanneer het haar allemaal teveel wordt, verlaat ze hem zonder hem hiervan vooraf op de hoogte te stellen. In de veronderstelling dat zij alle sporen van haar vlucht heeft uitgewist, bouwt Sara in Iowa een nieuw leven op onder de naam Laura.
Bekijk de afbeelding

Meet the Fockers (2004)

Donderdag 13 mei om 22:30 op Veronica
Regie: Jay Roach

Nadat voormalig CIA-agent Jack Byrnes de mannelijke verpleger Gaylord Focker toestemming heeft gegeven om met zijn dochter Pam te trouwen, is de tijd daar om de de ouders van de twee eindelijk eens met elkaar kennis te laten maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De eigenzinnige levensstijl van de Fockers staat in schril contrast met de conservatieve Byrnes, wat nogal wat conflicten tot gevolg heeft...
Bekijk de afbeelding

The Good Thief (2002)

Vrijdag 14 mei om 23:10 op Eén

De legendarische dief Bob Montagnet (Nick Nolte) heeft zich na een arbeidzaam leven teruggetrokken in Zuid-Frankrijk met een heroïne- en gokverslaving. Als hij het aanbod krijgt om mee te doen aan een grote kraak in een casino aan de Franse Rivièra, kickt hij af en verzint een ingenieus plan.



NieuwsFilm

meest populair