Opvallend castingnieuws

Nieuwe films voor onder andere Anthony Hopkins en Kristen Stewart.

Wekelijks duiken er veel castingberichten op waar we hier bij Filmtotaal niet altijd over berichten. Daarom beginnen we vanaf vandaag met een wekelijkse rubriek, waarin we de interessantste castingnieuwtjes van de afgelopen week op een rijtje zetten.

Anthony Hopkins speelt de schurk in het nieuwe actieavontuur Arabian Nights. De film van regisseur Chuck Russell (The Scorpion King) over een jonge soldaat, gespeeld door Liam Hemsworth, die na de dood van zijn koning zich aansluit bij Sinbad en Ali Baba om de koningin Scheherezade te redden. Hopkins speelt Pharotu, een tovenaar die Sinbads grote liefde heeft vermoord en meer schade wil aanrichten.

Kristen Stewart heeft getekend voor een rol in On the Road, een passieproject van producent Francis Ford Coppola en Braziliaanse regisseur Walter Salles. On the Road is een verfilming van het beroemde beatnikboek van Jack Kerouac en is een grotendeels autobiografisch verhaal over een jonge man en zijn reis door de Verenigde Staten. Stewart speelt Marylou, de eerste vrouw van hoofdpersoon Dean, die gespeeld wordt door Garret Hedlund.

Regisseur Steve McQueen maakte een aantal jaren terug veel indruk met het intense Hunger, over Bobby Sands, en heeft nu een nieuw project. Zijn nieuwe film is een biopic over het leven van Fela Kuti, de Nigeriaanse muzikant/kunstenaar die grote invloed heeft gehad op de Afrikaanse muziekcultuur. Kuti zal gespeeld worden door acteur Chiwetel Ejiofor, en dat maakt dit project er alleen maar interessanter op.



NieuwsFilm

meest populair