Gebroeders Wachowski bezig met nieuw project

Matrix regisseurs slaan een compleet andere richting in.

Van de gebroeders Wachowski hebben we weinig meer vernomen sinds hun grote flop Speed Racer, die met een budget van 120 miljoen dollar slechts 93 miljoen dollar opbracht. Nu lijken de broers, die vooral bekend zijn van de Matrix-trilogie, echter een nieuwe project te hebben.

De film kent een opmerkelijk uitgangspunt voor een film van de Wachowski's. Deadline meldt dat de nog niet getitelde film zal draaien om een homoseksuele relatie tussen een soldaat in het Amerikaanse leger en een Irakese burger. De film wordt als volgt omschreven: cinema verite-style treatment that begins in the near future and then spans back over years that include the current war in Iraq.

Het klinkt allemaal behoorlijk vreemd voor een film van de Wachowski's, maar misschien zijn ze toe aan een kleinschaliger project na hun samenwerking met Warner Bros. De broers (hoewel na de sekseverandering van Larry, die tegenwoordig als Lara door het leven gaat, het technisch gezien geen broers meer zijn) zijn op zoek naar financiers voor de film en hopen snel met de opnames te kunnen beginnen.



NieuwsFilm

meest populair