Speed Racer (2008)

Speed has no limits.

Veel verhaal valt er niet te bespeuren en na de vijfde bloedstollende race is de lol er toch wel een beetje van af. Maar hard gaat het wel!
play

5,0 details

  • 135 Min
  • Actie
  • Familiefilm
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Australië
  • Duitsland
135 Min Verenigde Staten

Speed Racer is een jonge man bij wie racen in het bloed zit. Zijn enige rivaal is zijn overleden broer, de legendarische Rex Racer. Racen is een familiezaak, vader Pops ontwierp Speeds machtige bolide, de Mach 5. Wanneer Speed een lucratief aanbod van Royalton Industries afslaat, is de maniakale eigenaar Royalton woedend. Speed ontdekt dat de hoogste pieten van de raceindustrie (inclusief Royalton) in het geheim de topracers manipuleren om hogere winsten te behalen. Royalton wil zorgen dat de Mach 5 nooit meer een finishlijn passeert. De enige manier om het familiebedrijf en de sport waar Speed zo van houdt te redden, is door Royalton te verslaan en de cross-country autorally The Crucible te winnen, die zijn broer Rex het leven kostte.

Alt titel
Speed Racer: The IMAX Experience
Regie
Lilly Wachowski
Lana Wachowski
Cast
Susan Sarandon, John Goodman, Emile Hirsch, Christina Ricci, Ariel Winter, Matthew Fox, Richard Roundtree, Benno Fürmann, Scott Porter, Kick Gurry, Harvey Friedman, Nicholas Elia, Melissa Holroyd, Gian Ganziano, Peter Fernandez, Sadao Ueda, Sean McDonagh, Sami Loris, Valery Tscheplanowa, Olivier Marlo.
Budget
$ 120.000.000
Opbrengst
$ 93.945.766
Release
09.05.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Larry Wachowski & Andy Wachowski | Cast: Emile Hirsch (Speed Racer), John Goodman (Pops Racer), Matthew Fox (Racer X), Christina Ricci (Trixie), Susan Sarandon (Mom Racer) | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2008

Door een overmaat aan motoren en wilskracht draait de wereld op volle toeren in deze kleurige zaterdagochtendcartoon. Larry en Andy Wachowski, die de CGI-lat weer een stukje hoger proberen te leggen, hebben de eminente bezigheden van nullen en enen in een groene apocalyptische computerwereld achter zich gelaten en gaan door met een heuse familiefilm die zo fel van kleur is dat je af en toe de binnenkant van je ogen zult moeten bekijken om tot rust te komen.

De familie Racer stopt hart en ziel in het door vader Racer opgezette bedrijfje en houdt zich met moeite staande in een wereld waar grote autofabrikanten maar al te graag deals willen sluiten met veelbelovende jonge grand-prixcoureurs, zoals oudste zoon Speed Racer. Om het geld is het hem echter niet te doen en hij rijdt dan ook puur voor de beste tijd.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Speed Racer Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

benjamin

"...Enorme tegenvaller van de makers van The Matrix. De felle kleuren maken je gewoon zot en de humor wa......"

Oboema

"...Het verhaal en het kleurenpalette is zo mierzoet dat ik geen glazuur meer over heb. Ik had compleet......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Speed Racer

acties