Bret Easton Ellis over The Golden Suicides

Het lijkt erop dat 't een vrij bizar verhaal zal worden.

In een serie interviews met de Amerikaanse schrijver Bret Easton Ellis had hij het onder andere over zijn volgende film: The Golden Suicides. Ellis heeft daarvan zelf het scenario geschreven en tot dusverre schreef hij ook zes boeken, waarvan er vier verfilmd zijn. Die vier zijn The Informers, Less than Zero, American Psycho en The Rules of Attraction.

Zogezegd geen onbekende films dus. Binnenkort moet het scenario dat hij schreef verfilmd worden, namelijk The Golden Suicides. Het is gebaseerd op een in de Vanity Fair verschenen artikel. Dat artikel vertelde het verhaal van het kunstenaarsduo Jeremy Blake en zijn vriendin Theresa Duncan. Het was een bekend koppel, dat langzaam paranoïde werd, denkend dat verschillende overheidsinstanties en de Scientology het op hen gemunt hadden. Duncan pleegde uiteindelijk zelfmoord in juli 2007, met behulp van een overdosis pillen en Blake verdronk zichzelf uiteindelijk een week later in de Atlantische Oceaan.

Als producer is Gus van Sant aan het project gekoppeld, en Ellis hoopt dat hij ook wil regisseren, maar tot dusverre is dat nog niet het plan. Verder gaf de auteur aan dat hij tijdens het schrijven James Franco en Angelina Jolie in gedachten had voor de hoofdrollen.

Wanneer The Golden Suicides uit moet komen is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair