Fincher eerst voor The Girl With The Dragon Tattoo

Een drukke agenda voor David Fincher de komende jaren!

Ondanks dat eerder het nieuws kwam dat regisseur David Fincher zou werken aan een nieuwe verfilming van Jules Verne's boek Twintigduizend Mijlen Onder De Zee, nu het nieuws dat hij eerst zal werken aan The Girl With The Dragon Tattoo, die in december 2011 uit moet komen.

Het betreft dan de eerste van drie, mogelijk vier boekverfilmingen (auteur Stieg Larsson zou voor zijn dood nog gewerkt hebben aan een vierde deel) boekverfilmingen, die eerder al in het Zweeds verfilmd werden.

Verder kwam nog het nieuws dat hij ook een optie heeft op het regisseren van deel 2, maar of Fincher zo lang aan de films vast wil zitten is nog maar de vraag. Daarnaast gaat het gerucht dat, als het tweede deel verfilmd zou worden, dit back-to-back met het derde boek zou gebeuren.

Er is verder nog geen nieuws over acteurs die de hoofdrollen op zich zouden nemen. Brad Pitt, maar ook George Clooney zouden in de race zijn voor de rol van hoofdpersoon Michael Blomkvist, in het origineel gespeeld door Michael Nyqvist. Verder gaat nog het gerucht dat de rol van Lisbeth Salander (in het Zweedse origineel gespeeld door Noomi Rapace) zou gaan naar Ellen Page, Anne Hathaway, Carey Mulligan en nog legio aan andere actrices.

Zeker weten we wel dat de film in december 2011 uit moet komen en dat de opnames in oktober van dit jaar nog beginnen.



NieuwsFilm

meest populair