Bioscoop releases week 21

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Centurion (2010)


Het Romeinse Rijk strekt zich uit van Egypte tot Spanje tot aan de Zwarte Zee. Maar in het noorden van Brittannië heeft de guerilla-tactiek van de woeste Picten de wrede aanvallen van de veroveraars een halt toegeroepen. Quintus, de enige overlevende van een aanval door de Picten op een Romeinse grensvesting, trekt samen met het legendarische 9de legioen van generaal Virilus op naar het noorden, om de Picten en hun leider Gorlacon voor eens en voor altijd uit te roeien. Maar wanneer het legioen in een hinderlaag loopt en Virilus gevangen wordt genomen, staat Quintus voor een bijna onmogelijke opgave. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om ervoor te zorgen dat hij en zijn kleine peloton niet door de meedogenloze Picten vermorzeld worden en dat ze veilig de Romeinse grens bereiken. Maar eerst moet generaal Virilus worden bevrijd...
Bekijk de afbeelding

Sex and the City 2 (2010)


Het gerucht doet de ronde dat de producenten eraan denken om Carrie Bradshaw en Mr. Big een kind te schenken.
Bekijk de afbeelding

Ajami (2009)


Ajami is de buurt in Jaffa waar het verhaal zich afspeelt. Hier wordt ieders leven beïnvloedt door geweld en misdaad. Strenge Arabische familiestructuren, bendes, wraak, brute politieoptredens en racisme spelen in ieders leven een rol. We volgen Nasri ) wiens familie dringend geld nodig heeft om wraak af te kopen. Malek, een jonge Palestijn probeert geld bijeen te sparen met restaurantwerk om een operatie voor zijn moeder te betalen. De Israëlische politieagent Dando moet de verdwijning van zijn broer zien te verwerken terwijl hij op een drugsdeal afgestuurd wordt.
Bekijk de afbeelding

Police Adjective (2009)


Cristi, een jonge politieman in een Roemeens provinciestadje, volgt dag na dag de gangen van een zestienjarige scholier, die hij betrapt op het verkopen van hasj. Als hij hem arresteert zal de jongen volgens de niet zachtzinnige Roemeense wetgeving voor zeven jaar achter de tralies belanden. Cristi twijfelt of hij moet ingrijpen: wil hij de toekomst van een tiener kapotmaken? Police, Adjective is zowel een ironisch portret van het leven in een Roemeense provinciestad als een scherpe tekening van de innerlijke conflicten van een rechtschapen jonge politieman.
Bekijk de afbeelding

Life During Wartime (2009)


Joy (Shirley Henderson) loopt weg bij haar echtgenoot Allen en zoekt troost en begeleiding bij haar moeder en zussen. Haar ex Andy is overleden, maar zelfs nu nog doet hij verwoede pogingen het hart van Joy te winnen. Haar zus Trish (Allison Janney) ontmoet Harvey (Michael Lerner), een eenzame en gescheiden man die op het punt staat met pensioen te gaan en zij hoopt dat een nieuwe man in het huis stabiliteit zal brengen in haar kwetsbare gezin. Haar zus Helen voelt zich het slachtoffer van zowel haar familie als haar Hollywood succes. Hun moeder Mona (Renée Taylor) is hevig teleurgesteld in mannen.



NieuwsFilm

meest populair