Algemeen

Downloaders The Hurt Locker voor de rechter

Filmmaatschappij Voltage Pictures sleept vijfduizend mensen voor het gerecht.

door Filmtotaal op 31.05.2010 om 12:05 in Algemeen
Filmmaatschappij Voltage Pictures gaat vijfduizend downloaders/uploaders van The Hurt Locker voor de rechter dagen. Opmerkelijk detail, de filmmaatschappij weet nog niet wie dat precies zijn. De film was dit jaar de grote winnaar bij de Oscars.

Voltage beschikt momenteel alleen over de ip-adressen van de personen die The Hurt Locker via filesharingdiensten op hun computer hebben gedownload. Internetproviders moeten nu de namen van deze downloaders gaan vrijgeven. Of ze dit ook gaan doen blijft natuurlijk zeer de vraag.

"The plaintiff has identified each defendant by the IP address assigned to that defendant. The plaintiff believes that information obtained in discovery will lead to the identification of each of the defendant's true name."

De filmmaatschappij zou grote en onherstelbare schade hebben geleden als gevolg van het downloaden. Zij willen niet alleen een dikke schadevergoeding van alle aangeklaagden, ook moeten zij alle illegale kopieën die zij in bezit hebben vernietigen.

De grote vraag blijft uiteraard of een dergelijke actie je als bedrijf meer schade dan goed doet (gelukkig zijn er op FilmTotaal geen illegale downloaders van The Hurt Locker te vinden, dus hoeft niemand zich zorgen te maken).

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

13204

Avatar

Aanstellers.

Als ze nou voor gedegen marketing hadden gezorgd. Het is dat ik de trailer tegen kwam op de trailer pagina van Apple, anders was ik er niet voor de oscar-periode mee in aanraking gekomen.

Dit soort gehuil begint echt irritant te worden. De industrie kan het downloaden geheel op eigen conto schrijven. Heb dan ook geen medelijden met dit soort bedrijven. Volgens mij is het bioscoop-bezoek in jaren niet zo hoog geweest en gaan de verkopen ook niet heel hard achteruit.

Stelletje analoge dinosaurussen zijn het!

fabianmelchers

Avatar

En dan te bedenken dat deze film in Nederland eerst direct naar DVD zou gaan. Pas toen de Oscarnominaties bekend werden gemaakt, werd hij nog even snel in een paar kleine bioscopen uitgebracht.

Drudge

Avatar

@ 13204

Ik vind dat je er wel erg makkelijk over denkt en alleen maar kijkt vanuit downloadend oogpunt. Uiteraard wordt er een hoop geld verdient met alleen al de mensen die naar de bioscoop gaan en mensen die de dvd's wel kopen. Maar er valt zoveel meer geld te verdienen als al die downloaders (waarvan er nu MAAR 5000 zijn aangeklaagd) ook gewoon naar de bios zouden gaan of de dvd kopen.

En ik denk ook niet dat het hier om het geld verdienen gaat (als hoofdzaak) en meer om het principe en het afschrikken van mensen om te downloaden. Rechtzaken als deze hebben in het verleden ook niet veel uitgehaald, maar het komt wel in het nieuws en het zal waarschijnlijk toch enkele mensen afschrikken om te downloaden.

Turkish

Avatar

Het lijkt mij heel onwaarschijnlijk dat die ip adressen achterhaald worden, als dit namelijk het geval is gaat dat bedrijf grote verliezen maken.

drumstickNL

Avatar

Ernstige zaak, ik denk dat ik de film maar eens ga downloaden.

marcjeb

Avatar

Ooow shit .. ziggo :P geef mijn IP niet vrij :$

uitje1

Avatar

drumstickNL "Ernstige zaak, ik denk dat ik de film maar eens ga downloaden."


What The F*ck. Niet helemaal begrepen zeker...

aspers

Avatar

uitje1 "What The F*ck. Niet helemaal begrepen zeker..."


What The F*ck. Geen humor zeker...

O+

Angelater

Avatar

Dus we mogen niet meer downloaden? Dan maar pindakazen.

transp

Avatar

Vind het wel terecht. Als dit werkt en ze doen dit een paar keer met een stel grote blockbusters, zal het downloaden afnemen.

Angst is een sterk wapen.

Alleen maar legale films hier overigens. Kost een paar centen, maar dan heb je ook een mooie collectie.

timdekw

Avatar

transp "Vind het wel terecht. Als dit werkt en ze doen dit een paar keer met een stel grote blockbusters, zal het downloaden afnemen.

Angst is een sterk wapen.

Alleen maar legale films hier overigens. Kost een paar centen, maar dan heb je ook een mooie collectie."


Agreed T+)

En iedere week naar de bios, minstens één film, maar met zo'n week als deze zullen het er 4 worden Smiley face

Toch moet ik heel eerlijk bekennen dat ik deze film toevallig wel gedownload heb. En hoe komt dat? Ik wilde de film graag zien voor de Oscars en het zag er op dat moment niet naar uit dat de film in de bios zou komen dus wat doe je dan? Dan download je toch eens een keertje een film. Zul je zien ben ik straks één van die 5.000, ze pakken ook altijd de verkeerde :N

Thiver

Avatar

transp "Vind het wel terecht. Als dit werkt en ze doen dit een paar keer met een stel grote blockbusters, zal het downloaden afnemen.

Angst is een sterk wapen."

Alleen wordt hier geen angst mee gecreëerd. Dit is het juridische equivalent van een laken omdoen en "boe" roepen met als doel iemand bang te krijgen.

patrick88

Avatar

transp "Alleen maar legale films hier overigens. Kost een paar centen, maar dan heb je ook een mooie collectie."


Zo denk ik er nou ook over :+

Merlin

Avatar

Hoe wordt een onderbroken download veroordeelt? Of een gewiste download?

Tuan

Avatar

Merlin "Hoe wordt een onderbroken download veroordeelt? Of een gewiste download?"
of een aanschaf van de DVD na de download? Of een bioscoop bezoek?

Daarnaast is downloaden in NL toch niet illegaal?

Mark

Avatar

Een email naar leden van de Academy sturen waarin je vraagt om te stemmen op je film zorgde ook al voor onherstelbare schade!

Moviemagic

Avatar

Merlin "Hoe wordt een onderbroken download veroordeelt? Of een gewiste download?"


Gele kaart en een complete een rode....;)


Hoe weet je dat je een film niet mag downloaden. Je ziet geen rechtenbeschrijving totdat de film binnen is. Er zijn namelijk heel veel film die geen rechten hebben (soms ook recente) en je dus rustig mag downloaden en bekijken. Denk eens bijvoorbeeld aan :
Gratis films

Ereptile

Avatar

transp "Alleen maar legale films hier overigens. Kost een paar centen, maar dan heb je ook een mooie collectie."


:W

Golden Ghost

Avatar

Drudge "@ 13204
Maar er valt zoveel meer geld te verdienen als al die downloaders (waarvan er nu MAAR 5000 zijn aangeklaagd) ook gewoon naar de bios zouden gaan of de dvd kopen."

Even een wake up call voor je. Die mensen zouden de film helemaal niet in de bios gaan kijken of de film kopen. Het downloaden zorgt juist voor een grotere toegangkelijkheid van de film en de mensen die de film dan goed vinden kopen deze alsnog.

Ik behoor hier ook toe. Ik heb ik weet niet hoeveel films gekocht naar aanleiding van een download. Dit zijn voor het merendeel films waarvan ik van te voren geen idee had wat ik ervan moest verwachten en waarvan ik vaak nog nooit had gehoord (maar ook blockbusters waar ik geen goed gevoel bij heb kunnen onder deze categorie vallen). Deze zou ik zonder ze eerst gezien te hebben NOOIT op DVD hebben gekocht.

En ja ik heb een ZEER uitgebreide DVD collectie en besteed hier ook behoorlijk wat geld aan.

cyphax

Avatar

Ik heb ook een leuke DVD-collectie waarvan de meeste films gekocht zijn omdat ik ze eerder heb gezien en later nog eens wil kijken. Eerder gezien kan zijn in de bios, op tv, of gedownload. Ik kijk bijna geen tv meer en ik ga niet elke week naar de bios, dus de meeste films die ik koop en al gezien heb zijn downloads. Dus de vraag is: "hoezo onherstelbare schade?". Als ik die film download en mooi vind, en 'm dan koop, dan heb ik ze een dienst bewezen, want ik peins er niet over een film blind aan te schaffen (misschien muv een ontzettende budget-dvd van een film waar ik van gehoord heb of iets dergelijks).

Ze doen maar. Ik heb besloten deze film niet te downloaden, en al helemaal niet te kopen. Dat hebben ze dan met deze houding vast weten te bewerkstelligen.

Duikboot

Avatar

Internetproviders moeten nu de namen van deze downloaders gaan vrijgeven. Of ze dit ook gaan doen blijft natuurlijk zeer de vraag.


Ze mogen je gegevens toch niet aan derden verstrekken? Dan zijn ze zelf ook net zo strafbaar toch? :P

R Tomasi

Avatar

100% eens met Golden Ghost. Het downloaden heeft wel gezorgd voor een groter publiek dat interesse heeft in films. Zelf was ik al filmgek vóór dat internet bestond.
Ik download, en ga voor blockbusters altijd naar de bios. Een goede film koop ik altijd op Bluray of dvd. Zelf heb ik een hekel aan mensen die enkel films downloaden, een mooi kaftje uitprinten, en doen alsof het een origineel is. Daar gaat de filmindustrie aan kapot. Andere kant van het verhaal is dat ik weer geen enkele moeite heb een gedownloade film niet te kopen als hij slecht is. Ik zie het als een stimulans om enkel goede films te maken.

KeesD

Avatar

Lastige zaak. Want je kunt niet aantonen dat je verlies hebt geleden.
De makers gaan er in dit geval van uit dat iedereen die de film gedownload heeft, deze zou kopen als ze geen dowload mogelijkheid hadden gehad. Dit is niet aan te tonen. Is namelijk geen feit maar een aanname.
Dan is er nog de vraag hoeveel van deze downloaders de film later orgineel hebben aangeschaft, iets wat bij liefhebbers vrij veel voorkomt.

Ik download persoonlijk films waar ik normaal echt geen euro aan zou besteden, de enige reden dat ik ze kijk is dus omdat het gratis kan.
In dit geval lopen de makers dus door mijn downloaden absoluut geen schade op, sterker nog ze hebben gratis reclame.

nieuwslaatste nieuws

meest populair