The Hurt Locker (2008)

You'll know when you're in it.

Een puike actiethriller over Amerikaanse mineurs in Irak die bijna verslaafd zijn aan het demonteren van bommen.
play

7,8 details

  • 131 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
131 Min Verenigde Staten

The Hurt Locker geeft een beeld van de gevaarlijke werkzaamheden van een Amerikaanse bombsquad in Irak, waar tot op de dag van vandaag zowat dagelijks doden vallen bij allerlei grote en kleine (bom)aanslagen.

Regie
Kathryn Bigelow
Cast
Ralph Fiennes, Jeremy Renner, Evangeline Lilly, Anthony Mackie, Guy Pearce, David Morse, Sam Spruell, Brian Geraghty, Christian Camargo, Sam Redford, Suhail Aldabbach, Nabil Koni, Christopher Sayegh, Barrie Rice, Feisal Sadoun.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 42.000.000
Release
10.10.2008
Release NL
11.02.2010
Release DVD
23.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Kathryn Bigelow | Cast: Jeremy Renner (James), Anthony Mackie (Sanborn), Brian Geraghty (Eldridge), Guy Pearce (Thompson), Ralph Fiennes e.a. Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2008

Het is februari en dat betekent dat de hype rondom filmprijzen weer in volle gang is, met als hoogtepunt de uitreiking van de Oscars op 7 maart. In Nederland komen er deze week twee films uit die dit jaar zijn genomineerd voor de Oscar voor beste film, zijn geregisseerd door een vrouw en op een gegeven moment als dé kanshebber voor de hoofdprijs werden gezien. Dit zijn Lone Scherfigs An Education en Kathryn Bigelows The Hurt Locker. Maar daar waar die laatste nu favoriet is geworden, is de eerste nagenoeg vergeten en mag zich nog gelukkig prijzen met enkele nominaties.

In Nederland leek The Hurt Locker dat lot ook beschoren te zijn. De film stond vorige zomer nog in de planning, maar het uitkomen werd uitgesteld naar december en uiteindelijk afgesteld - een dvd-release eind februari, daar moesten we het mee doen. Totdat de prijzenregen aan de overkant van de oceaan een orkaan werd die niet meer te negeren viel en de distributeur toch besloot de film in de bioscoop uit te brengen. Hij zal waarschijnlijk niet erg lang draaien, dus grijp je kans zolang het nog kan. The Hurt Locker is namelijk een film die stukken beter tot zijn recht komt op het grote scherm. En nadat Avatar eventjes als grote winnaar van het prijzenfestijn leek weg te gaan lopen, heeft het er nu alle schijn van dat The Hurt Locker er met de belangrijkste prijzen vandoor gaat.

videotrailers & clips

alle artikelen (19)

The Hurt Locker Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...niet verwacht maar heb me prima vermaakt met deze film en met name het acteerwerk van Jeremy Renner......"

Moviespecialist

"...Toen ik The Hurt Locker voor het eerst opzocht stond ik versteld van wat ik zag? Een 7.2? The Hurt......"

JamesBond

"...[quote=YadMedia]In een woord. Bagger. Saai. Onsamenhangend.[/quote] Dat zijn 3 woorden ;)..."

The Hurt Locker

acties