Niet alleen De Niro terug voor Midnight Run 2

Ook co-ster Charles Grodin en regisseur Martin Brest lijken terug te keren voor de sequel!

Toen we vernamen van een vervolg op de jaren '80 komedie/thriller Midnight Run, ging men ervan uit dat alleen Robert De Niro terug zou keren voor een rol. Zijn co-ster uit het origineel, Charles Grodin, acteert al een tijdje niet echt serieus meer. Regisseur Martin Brest maakte geen film meer sinds Gigli (2003), wat door velen als één van de slechtste films ooit wordt bestempeld.

Toch bestaat er een aannemelijke kans dat zowel Grodin als Brest terug zullen keren voor de sequel. Deadline bericht dat er wordt afgezien van het originele idee in Tim Dowlings script, waarin De Niro’s premiejager achter de zoon van Charles Grodins personage aanzit. De makers prefereren nu alsnog een vervolg met De Niro en Grodin erin, onder leiding van regisseur Brest.

Grodin’s desinteresse in acteren de laatste twintig jaar heeft vooral te maken met zijn toewijding naar zijn familie. Hij wilde de opvoeding van zijn zoon niet missen, wat betekende dat zijn acteren op het tweede plan terechtkwam. Ook nu is hij enkel geïnteresseerd in projecten dichtbij zijn huis in Connecticut. Zo wees hij onlangs een rol in de nieuwe Muppet film af (dezelfde rol die hij in 1979 al speelde in The Muppet Movie), enkel omdat hij daarvoor naar Los Angeles moest vliegen voor één opnamedag.

Midnight Run 2 zal, gezien het origineel, hoogstwaarschijnlijk opgenomen worden op heel veel verschillende locaties. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat Grodin een gelimiteerd rolletje zal krijgen in de film. Toch overweegt de acteur de klus: “I’ve been led to believe by someone I won’t name that they will ask me and I will consider it.”

In het origineel uit 1988 speelt De Niro premiejager Jack Walsh, die eropuit wordt gestuurd om ontsnapte gevangene en voormalig maffiaboekhouder Jonathan 'The Duke' Mardukas te vinden. De FBI slaagde daar niet in, dus als Walsh hem al snel vindt zijn de Feds daar niet blij mee. Om zijn beloning op te kunnen strijken moet Jack Jonathan van New York naar L.A. brengen. Zowel de maffia als de FBI proberen dit te voorkomen. Nog even de trailer:



NieuwsFilm

meest populair