The Muppets (2011)

Muppet domination

De Muppets maken een glorieuze comeback.
play

7,1 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Musical
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Walter is de beste vriend van Gary en beiden zijn ze fan van The Muppets. De grootste droom van Walter, is om eens een keertje de Muppets te ontmoeten en daarom gaan ze op een reisje naar het Muppet Theater. Daar ontdekken ze dat het op het punt staat om gesloopt te worden en dus trekken ze erop uit om Kermit, Miss Piggy en alle anderen weer bij elkaar te brengen, om het theater te redden.

Regie
James Bobin
Cast
Amy Adams, Zach Galifianakis, Jason Segel, Alan Arkin, Ken Jeong, Chris Cooper, Rashida Jones, Dave Goelz, Bill Cobbs, Steve Whitmire, Bill Barretta, Eric Jacobson, Matt Vogel, David Rudman, Peter Linz.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 165.184.237
Release
23.11.2011
Release NL
09.02.2012
Release DVD
29.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: James Bobin | Cast: Jason Segel (Gary), Amy Adams (Mary), Chris Cooper (Tex Richman), Kermit de Kikkier (zichzelf), Miss Piggy (zichzelf), Fozzie (zichzelf), Gonzo (zichzelf), Animal (zichzelf), e.a. Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2011   

Toen bekend werd dat Jason Segel een scenario zou gaan schrijven voor een nieuwe Muppetfilm, waren de meningen verdeeld. De Muppets zijn erg geliefd en veel mensen waren bang waren dat Segel ze zou proberen te moderniseren. Niemand zit immers te wachten op een CGI-versie van Kermit en Miss Piggy. Het was ook de vraag of mensen nog echt behoefte hadden aan een nieuwe film rond de vrolijke poppen. Zou het Segel lukken om nieuw leven in de franchise te blazen zonder Kermit en co hun ouderwetse charme te ontnemen?

Jason Segel nam niet alleen het voortouw bij het van de grond krijgen van The Muppets door het scenario te schrijven, maar is ook medeproducent en neemt de menselijke hoofdrol voor zijn rekening. Hij speelt Gary, die opgroeit met zijn broer Walter. Het enige verschil tussen hen is dat Gary een mens is en Walter een Muppet. Walter is de allergrootste fan van The Muppet Show en verafgoodt Kermit. Wanneer Gary en zijn vriendin Mary op vakantie gaan naar Hollywood, nemen ze Walter mee zodat hij een bezoekje kan brengen aan de Muppet Studios.

videotrailers & clips

alle artikelen (35)

The Muppets Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Niks aan toe te voegen bij "Moviespecialist" , ik was zelfs in de kids-modus vanwege kids bij me, ma......"

Roeltje

"...Het is een tijd geleden, maar ik heb hem toch maar even een cijfer gegeven. Prima Feel-good film me......"

IvarW

"...De beste feel good movie in een lange tijd! 9/10..."

The Muppets

acties