Legendarische Frank Oz mag van Disney niet terugkeren naar de Muppets

Legendarische Frank Oz mag van Disney niet terugkeren naar de Muppets

Disney wil niet dat Frank Oz een van de stemmen inspreekt.

Frank Oz is niet met pensioen bij The Muppets. Maar Disney wil liever niet dat hij terugkeert. De laatste keer dat we de Muppets te zien kregen, was toen er afleveringen van Muppets Now op Disney+ verschenen.

Sinds februari 2004 is de Muppets Studios in handen van Disney, en maakte men meerdere nieuwe projecten. The Mouse House kwam met twee nieuwe films, en probeerde onder meer een primetime-serie te maken, evenals een gereboote Muppet Babies met 3D-animaties. Helaas maakte Frank Oz, de oorspronkelijke stem van personages als Miss Piggy en Fozzy Bear, hier geen onderdeel van uit.

Hij mag niet
Tijdens een recent interview met The Guardian, legt Oz uit dat Disney niet wil dat hij terugkeert naar de franchise.

Oz claimt dat Disney nooit helemaal begrepen heeft waardoor The Muppets een succes kon worden. Volgens hem waren het de oorspronkelijke poppenspelers die de franchise zo goed maakten.

"Het gaat om de performers die van elkaar houden en jarenlang samengewerkt hebben", aldus Oz tegen The Guardian. Om vervolgens door te gaan:

"Ik zou het geweldig vinden om meer Muppets te maken. Maar Disney wil het niet, en Sesamstraat heeft mij al tien jaar niet teruggevraagd. Ze willen niet dat ik terugkeer, omdat ik hun bevelen niet op wil volgen en niet het soort Muppets wil maken waar zij in geloven."

NieuwsFilm

meest populair