Blu-Ray Review: The Muppets

Na 12 jaar keren de hilarische poppen van wijlen Jim Henson ijzersterk terug op het hoogste podium.


Regie: James Bobin | Cast: Jason Segel (Gary), Amy Adams (Mary), Chris Cooper (Tex Richman), Kermit de Kikkier (zichzelf), Miss Piggy (zichzelf), Fozzie (zichzelf), Gonzo (zichzelf), Animal (zichzelf), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 8 februari 2012 | Retail release: 30 mei 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels 7.1 DTS-HD MA, Nederlands 7.1 DTS-HD HR, Vlaams 5.1 DD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment | EAN: 8717418350468 | FilmTotaal Recensie

Met dank aan Walt Disney en acteur Jason Segel kregen de weinig serieuze en wereldberoemde Muppets, oorspronkelijk bedacht door Jim Henson (1936-1990), na 12 jaar afwezigheid een nieuwe kans op het hoogste podium. Segel schreef het script, produceerde de film en speelde samen met Amy Adams en Chris Cooper de voornaamste menselijke hoofdrollen in de musical/komedie, waarin we kennismaken met de compleet nieuwe muppet Walter. De uiteindelijk film The Muppets van regisseur James Bobin was zelf al zeer vermakelijk, maar wat misschien nog wel net iets leuker was, waren de vele spooftrailers die vooraf verschenen. Films als Green Lantern, The Hangover Part II, The Girl with the Dragon Tattoo, The Hunger Games, "Twilight: Breaking Prawn" en "Abnormal Activity" werden op de hak genomen. Na de release waren de filmcritici overtuigd, maar met een kleine $160 miljoen was de opbrengst toch iets mager. Het geluk was dat het budget vooraf werd beperkt tot slechts $45 miljoen, een schijntje in vergelijking met vele andere Disney producties. Sinds enkele weken ligt de Blu-Ray in de winkel.

SYNOPSIS
In The Muppets is Walter de grootste Muppets fan ter wereld en hij is met zijn beste vrienden Gary en Mary op vakantie in Los Angeles. Hij ontdekt het slechte plan van de rijke oliemagnaat Tex Richman om het Muppet theater te sluiten en er een olieplatform van te maken. Er is 10 miljoen dollar nodig om het theater uit de handen te redden van de oliebaron. Walter, Mary en Gary willen Kermit helpen om de Muppets weer bij elkaar te brengen. Fozzy treedt nu op bij het Reno casino Tribute Band de Moopets, Miss Piggy is een plus-size fashion editor bij Vogue Paris, Animal is in een kliniek in Santa Barbara om zijn zelfbeheersing onder controle te krijgen en Gonzo is een zeer bekende loodgieter geworden.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer The Muppets of bekijk de trailer in de HD versies:

WAARDERING & BOX OFFICE
The Muppets won de Oscar voor 'Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song'. Hiermee verzilverde het de enige Oscar-nominatie die de film kreeg. Op Rotten Tomatoes krijgt The Muppets een sterke 95%. De IMDb noteert een 7,4 bij ruim 35 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de Muppet revival met een 7,7. FT recensent Michelle Iwema gaf naar aanleiding van haar recensie vier sterren.
Een reactie van FT bezoeker BobbyBoelhouwer: Heerlijk gelachen bij deze film. Wat zijn De Muppets toch zo heerlijk droog. Ook zaten er leuke en vrolijke nummers in. De hele film zat ik met een grote glimlach op m'n stoel... ...Henson zou inderdaad trots zijn geweest hierop!
Het productiebudget van The Muppets bedroeg circa $45 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende James Bobins eerste bioscoopfilm circa $29,2 miljoen. Het eindigde na 135 dagen op een redelijke $88,6 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op $158,4 miljoen. In Nederland kwam het tot een nette $3,4 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray+Dvd uitgave van The Muppets. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving is een uitsnede van de fraaie poster die vooraf verscheen. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Onder het oppervlak: de making-of De Muppets | De meeste bloopers ooit gemaakt in de Muppets geschiedenis | Een screentest voor de leessessie | Explaining Evil: Het volledige Tex Richman lied | Deleted scenes | Parodie-trailers | Audiocommentaar met Jason Segel, James Bobin en Nicolas Stoller
De Blu-Ray uitgave van The Muppets bevat een mooi aantal extra's (in HD) die in totaal een klein half uur duren, exclusief het audiocommentaar. Van de extra's op deze schijf zijn voornamelijk de reeks spooftrailers, zoals The Fuzzy Pack, het vermakelijkst. Ook de reeds op het interweb verschenen blooper video (leuk!) is te zien en kan je kijken naar een grappige making-of, die ook zeker het kijken waard is. Daarnaast is er een uitgebreide rap te bekijken van Tex Richman, de villain in The Muppets, en kun je acht / verlengde deleted scenes te zien. Ook weer meer dan moeite waard!

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van The Muppets? Top! We kijken naar een uitgave van Disney en wederom is behoort het top de beste High Definition uitgaven ooit! De kleurige film ziet er haarscherp uit. Ook de briljante 7.1 DTS-HD MA geluidstrack klinkt geweldig. Alle surround kanalen worden optimaal benut en de dialoog is netjes te volgen. Ben je een Muppets liefhebber, dan kan deze uitgave niet ontbreken. Mooie schijf van Disney!

CONCLUSIE
Dat The Muppets goed zou uitpakken, lag voor de hand. De juiste mensen werkten mee aan de film en de humor van de poppen blijft tijdloos. Het lijkt er echter op dat juist de oudere doelgroep de film heeft bezocht, aangezien de opbrengst flink achterblijft op de gemiddelde animatiefilm. Een tweede deel is ondertussen in ontwikkeling. Helaas zonder Jason Siegel, de trekker van het eerste deel, die zelf ook prima in de film pastte.
De single disc Blu-Ray van The Muppets is qua beeld en geluid top! Ook de extra's zijn voortreffelijk, zeker omdat de uiterst vermakelijke spooftrailers zijn toegevoegd. Deze zijn minstens zo leuk als de film zelf.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van The Muppets is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Walt Disney Studios Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair