Bioscoop releases week 22

Er valt veel nieuws te bekijken deze week.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Agora (2009)


In de hoop dat dit zijn vrijheid brengt, bekeert een slaaf zich tot het Christendom. Als hij zijn meester, de beroemde vrouwelijke filosofieprofessor en atheïst, Hypatia van Alexandrië ontmoet, raakt hij verliefd op haar.
Bekijk de afbeelding

Three Miles North of Molkom (2008)

Cast:

Ieder jaar wordt in Zweden het Ängsbacka No Mind Festival gehouden. Zo'n duizend bezoekers uit de hele wereld kamperen op het uitgestrekte terrein in de bossen en vormen samen een paar weken lang een harmonieuze commune. Deelnemers worden expres lukraak in groepen verdeeld, waarin ze deelnemen aan workshops, meditatiesessies, dans, spelen, zwemmen, praten en andere vormen van communicatie en/of samenzijn. Voor Three Miles North of Molkom volgden de regisseurs één groep, waarin een Zweedse beroemdheid, een Californische hippie, een Finse oma en een Australische backpacker. Vooral deze Nick, in het dagelijks leven rugbycoach, weet zich aanvankelijk geen raad met zaken als sjamanistische boomomarmbijeenkomsten of know your power animal-sessies.
Bekijk de afbeelding

She's Out of My League (2010)


Een gewone man ontmoet de perfecte vrouw, maar door zijn gebrek aan zelfvertrouwen en de invloed van zijn familie en vrienden gaat het steeds minder goed met hun relatie...
Bekijk de afbeelding

Killers (2010)


Een vrouw ontmoet haar ideael man tijdens een vakantie wat al snel leidt tot een huwelijk. Hun geluk kan niet op, totdat ze erachter komen dat de buren weleens huurmoordenaars zouden kunnen zijn, die zijn ingehuurd om hen een kopje kleiner te maken.
Bekijk de afbeelding

Repo Men (2010)


Remy leeft in een tijd waar organen gekocht en verhandeld kunnen worden. Wanneer hij echter zijn nieuw gekochte hart niet kan betalen, komen de nietsontziende schuldeisers achter hem aan. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn ex-vriendin.
Bekijk de afbeelding

Dossier K. (2009)


Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed. Erik Vincke (Koen De Bouw) en Freddy Verstuyft (Werner De Smedt) proberen de zaak op te lossen maar komen terecht in een spiraal van geweld waar niemand uit lijkt te kunnen ontsnappen.
Bekijk de afbeelding

Mr. Nobody (2009)


2092. De 120-jarige Nemo Nobody is de oudste man op aarde en de laatste sterfelijke persoon in een wereld waar iedereen eeuwig leeft. De enige vraag die hem achtervolgt, is of hij het juiste leven heeft geleid, de juiste vrouw heeft bemind. Als kleine jongen staat hij voor een onmogelijke keuze: stapt hij op de trein met zijn moeder of blijft hij achter bij zijn vader. Eén keuze, twee mogelijke levens. De film volgt Nemo tijdens al zijn avonturen, of ze nu droom of werkelijkheid zijn...
Bekijk de afbeelding

Viola di mare (2009)


Een denkbeeldig eiland voor de kust van Sicilië, de 19e eeuw. De zelfverzekerde Angela voelt zich sinds haar jeugd aangetrokken tot haar beste vriendin Sara, die naar het vasteland is verhuisd. Als volwassen vrouwen zien de twee elkaar terug en er onstaat een gepassioneerde relatie. Wanneer Angela's tiranieke vader hier lucht van krijgt, en Angela weigert met een van zijn werknemers te trouwen, sluit hij haar op in een grot. Na weken van ontbering wordt Angela gered door haar moeder, die de pastoor heeft overtuigd dat Angela eigenlijk een man is en niet met haar vaders werknemer kan trouwen. Deze leugen zal Angela de rest van haar leven letterlijk moeten belichamen: met haar mannenkleding en kortgeknipte haren is Angelo nu een man die weliswaar met zijn Sara kan trouwen, maar de prijs die hij hiervoor moet betalen is hoog.
Bekijk de afbeelding

Contracorriente (2009)


In een Peruaans dorpje aan zee verwachten Mariela en Miguel hun eerste kind. Als de kunstenaar Santiago in het dorp komt wonen wordt Miguel heimelijk verliefd op hem. De openlijk homosexuele Santiago wordt door de dorpsbewoners niet geaccepteerd, wat de liefde van Miguel nog ingewikkelder maakt. Na een tragisch ongeluk moet Miguel kiezen tussen zijn stormachtige liefde voor Santiago of het keurslijf van zijn traditionele, maar vredige huwelijk. Een estetisch vormgegeven en kleurrijk liefdesdrama.



NieuwsFilm

meest populair