TV-tips komende week

Onze aanraders voor de komende week.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Children of Men (2006)

Zaterdag 5 juni om 22:05 op RTL5

2027. De hoop op een betere toekomst kwijnt weg. Jaren geleden is de laatste baby geboren. Hoe langer er geen nakomelingen komen, hoe minder er hoop is op betere tijden. De oorzaken voor de wereldwijde onvruchtbaarheid zijn onbekend en de mensheid is verdeeld. De fatalisten en egoïsten die vervallen in geweld en wetteloosheid staan tegenover de idealisten en optimisten die vechten voor eenheid en solidariteit in een afnemende wereldbevolking.
Groot-Brittannië heeft zich met pijn en moeite overeind gehouden in deze veranderende wereld. Een van de gevolgen is een grote toestroom van vluchtelingen uit gebieden waar de samenleving is ingestort.
Voor Theo hoeft het allemaal niet meer zo. Hij was een gedreven wereldburger die het beste met iedereen voor had, tegenwoordig is hij een cynische bureaucraat die vooral bezig is met zichzelf. De enige lol in zijn leven vormt zijn oudere maat Jasper met wie hij goede gesprekken heeft in Jaspers landhuis, schilderachtig gelegen buiten Londen....
Bekijk de afbeelding

The Longest Day (1962)

Zondag 6 juni om 20:00 op RTL7

Het indrukwekkende verhaal van de geallieerde invasie in Normandië op 6 juni 1944, nog altijd de grootste militaire operatie uit de geschiedenis. Deze film vormt een nauwgezette reconstructie van D-Day, waarbij Amerikaanse en Engelse troepen de Duitse bezettingsmacht uit Frankrijk verjagen.
Bekijk de afbeelding

Forrest Gump (1994)

Maandag 7 juni om 20:30 op SBS6

President Kennedy ontving hem al als lid van het All American football-team op het Witte Huis. Hij liet zijn blote billen zien aan Lyndon B. Johnson en als lid van het Amerikaanse tafeltennisteam ging hij namens Nixon op bezoek in China. Zijn telefoontje leidde tot het Watergate-schandaal. De 75 bereikte zijn IQ nauwelijks, maar op zijn simpele manier drukte Forrest Gump zijn voetsporen in drie decennia Amerikaanse geschiedenis.
Bekijk de afbeelding

Bad Boys (1995)

Dinsdag 8 juni om 22:15 op RTL5

Een hete zomernacht. 100 miljoen aan heroïne, gestolen bewijsmateriaal van de Miami Police. Undercover-agenten Marcus Burnett (Martin Lawrence) en Mike Lowrey (Will Smith, The Fresh Prince of Bel Air) moeten binnen 72 uur de daders zien te vinden. Hoe pak je dit aan? Vrijgezel Mike en vader-van-drie-kinderen Marcus kruipen in elkaars huid om hun enige getuige te kunnen beschermen. Vanuit deze ietwat komische situatie betreden de heren de wereld van snelle auto's en rondvliegende kogels.
Bekijk de afbeelding

Proof of Life (2000)

Woensdag 9 juni om 23:45 op BBC1

Peter Bowman is een Amerikaanse ingenieur die in het Andesgebergte gevangen wordt genomen door tegenstanders van de plaatselijke regering. De rebellen eisen drie miljoen dollar losgeld, maar zijn werkgever kan dit niet betalen. Peter's vrouw Alice staat er helemaal alleen voor en besluit de hulp in te roepen van de professionele onderhandelaar Terry Thorne.
Bekijk de afbeelding

Goal! (2005)

Donderdag 10 juni om 20:30 op Veronica

Santiago Munez emigreert op tienjarige leeftijd met zijn familie van Mexico naar Amerika, hij had twee dingen bij zich: zijn voetbal en een verfrommeld plaatje van de wereldbeker. Hij groeit op in Los Angeles, waar hij allerlei oninteressante baantjes heeft en blijft dromen van een toekomst als prof- voetballer. Hij moet alleen zijn vader ervan overtuigen dat hij een echte profvoetballer kan worden. Zijn vader gelooft daar niet in. Totdat de Britse Glen Foy, een vriendelijke ex-voetballer en voormalig scout, Santiago tijdens een plaatselijke wedstrijd ontdekt. Hij zorgt ervoor dat de jonge Latino een kans krijgt in Engeland. Hier moet hij zich bewijzen en een contract zien te verdienen bij een van de populairste clubs ter wereld. Dit valt niet mee, modder, koude wind, rake klappen van zijn medespelers, persoonlijke problemen, blessures en verleidingen van het voetballeven zijn slechts enkele van de hindernissen die Santiago moet overwinnen om zijn uiteindelijke doel te bereiken....
Bekijk de afbeelding

Apollo 13 (1995)

Vrijdag 11 juni om 23:50 op SBS6
Regie: Ron Howard

Apollo 13 van Ron Howard gaat over het bijna fatale incident met het gelijknamige ruimteschip, dat in 1970 plaatsvond. Door een explosie kon de bemanning niet op de maan landen, en moesten ze in de daarvoor niet geschikte landingsmodule terug op aarde zien te komen. Het dappere drietal wordt gespeeld door Bill Paxton, Kevin Bacon en Tom Hanks, die een gooi doet naar zijn derde Oscar op een rij. Voor sommige scenes werden de acteurs daadwerkelijk in gewichtloze toestand gebracht.



NieuwsFilm

meest populair