Angelina Jolie als Cleopatra

Van actieheld tot Egyptische koningin.

Het gebeurt steeds vaker dat meerdere producenten in Hollywood met een soortgelijke film bezig zijn. Zo werd een paar maanden geleden duidelijk dat er twee biopics over Marilyn Monroe in de maak zijn en is hetzelfde het geval bij de historische Egyptische koningin Cleopatra.

Een tijdje terug werd duidelijk dat Steven Sodderbergh een 3D-musical wilde maken over Cleopatra met Catherine Zeta-Jones in de hoofdrol, maar nu wil ook producent Scott Rudin (No Country for Old Men) een film maken over Cleopatra. Rudin heeft de rechten gekocht van een nieuwe biografie over Cleopatra van Stacy Schiff en wil snel een film van de grond krijgen.

Een hoofdrolspeelster heeft hij ook al: Angelina Jolie. Jolie heeft aangegeven wel geïnteresseerd te zijn in de film, wat de kans groter maakt dat de film snel doorgang zal vinden. Deze biopic over Cleopatra lijkt dan ook meer kans te hebben dan het project van Sodderbergh, vooral omdat Sodderbergh op het moment niet heel lekker in de markt zit nadat hij wegens meningsverschillen opstapte bij de grote studiofilm Moneyball.



NieuwsFilm

meest populair