Algemeen

Andy Serkis voegt zich bij Rise of the Apes

Hij zal de rol van opperaap Caesar spelen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 30.06.2010 om 14:13 in Algemeen
Halverwege 2011 moet 'ie uitkomen: Rise of the Apes. Het is een prequel voor Planet of the Apes, maar kan tegelijk ook gezien worden als een reboot. Het casten van de film leek ook al af, maar om de een of andere reden vergaten we daarbij de rol van de “opperaap”: Caesar.

Van die rol weten we nu wie hem gaat vertolken: Andy Serkis. Hij is een logisch keus, aangezien hij al flink wat ervaring heeft met de motion capture technieken van WETA, die ditmaal in de apen zullen voorzien. Eerder speelde hij het personage Gollum in de Lord of the Rings trilogie, en daarna in King Kong de rol van… King Kong.

Als Caesar stapt hij in de schoenen van de intelligente aap, die vanuit James Franco’s laboratorium na een aantal experimenten om Alzheimer te genezen doordraait. De revolutie die daarop volgt zorgt er uiteindelijk voor dat Mark Wahlberg voor een beeld van aap-Abraham Lincoln staat, of Charles Heston die voor een verwoest Vrijheidsbeeld staat (kies maar tussen die twee).

Serkis voegt zich bij een cast die onder andere bestaat uit eerdergenoemde Franco, Frida Pinto en John Lithgow. De film komt in juni 2011 uit.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

benjamin "Is dat dan typecasting?"


'T zou zomaar kunnen :P

benjamin

Avatar

Ereptile "Mjah gelukkig heeft Andy Serkins ervaring op het gebied van mo-cap en heeft hij al een aap gespeeld :) (King Kong). "


Is dat dan typecasting?

Decepticon

Avatar

Good news, maar de titel van het nieuwsbericht kan een foute indruk geven, want we zullen Andy Serkis echt niet in de film zien.

Belooft veel goeds als hij de mo-cap doet, voor King Kong deed hij dat ook gruwelijk goed. T+)
Ben wel benieuwd naar de film.

Ereptile

Avatar

Mjah gelukkig heeft Andy Serkins ervaring op het gebied van mo-cap en heeft hij al een aap gespeeld :) (King Kong). Dunnow of dit wel een toffe film word. Ik wacht de trailer af :)

Thiver

Avatar

LMF "Ik heb alle vijf oorspronkelijke PotA films gezien, en die twee laatste waren echt pure bagger."

En de twee films daarvoor niet? Vooral Beneath the Planet of the Apes is rotzooi van het ergste soort.

WeWereWarned

Avatar

Galu "Dit word zo'n FAAAL..."


Big faal!

Havoc

Avatar

Any Serkis? De zus van Andy? ;-)

Foutje Filmtotaal..

sleepyA

Avatar

We hebben nog geen beelden gezien, dus afwachten :)
Ik heb er wel hoop in.

En owja, ik vind dat Andy Serkis goed gekozen is.

LMF

Avatar

Ik heb alle vijf oorspronkelijke PotA films gezien, en die twee laatste waren echt pure bagger. En die gingen dan over het aan de macht komen van de apen en hun uiteindelijke wereldheerschappij. Die konden stukken beter, dus ik zie er geen probleem in dat ze daar een nieuwe film over willen maken. Kom maar op!

Maar als ik moet kiezen tussen de oorspronkelijke eerste Planet of the Apes en de remake van Burton, dan kies ik toch de oorspronkelijke.

Thiver

Avatar

Lekkere spoilers. }: Maareh... het wordt dus motion capture? Jammer, want het beste aan Planet of the Apes uit 2001 is toch wel de prachtige make-up.

Galu

Avatar

Dit word zo'n FAAAL...

nieuwslaatste nieuws

meest populair