Andy Serkis voegt zich bij Rise of the Apes

Hij zal de rol van opperaap Caesar spelen.

Halverwege 2011 moet 'ie uitkomen: Rise of the Apes. Het is een prequel voor Planet of the Apes, maar kan tegelijk ook gezien worden als een reboot. Het casten van de film leek ook al af, maar om de een of andere reden vergaten we daarbij de rol van de “opperaap”: Caesar.

Van die rol weten we nu wie hem gaat vertolken: Andy Serkis. Hij is een logisch keus, aangezien hij al flink wat ervaring heeft met de motion capture technieken van WETA, die ditmaal in de apen zullen voorzien. Eerder speelde hij het personage Gollum in de Lord of the Rings trilogie, en daarna in King Kong de rol van… King Kong.

Als Caesar stapt hij in de schoenen van de intelligente aap, die vanuit James Franco’s laboratorium na een aantal experimenten om Alzheimer te genezen doordraait. De revolutie die daarop volgt zorgt er uiteindelijk voor dat Mark Wahlberg voor een beeld van aap-Abraham Lincoln staat, of Charles Heston die voor een verwoest Vrijheidsbeeld staat (kies maar tussen die twee).

Serkis voegt zich bij een cast die onder andere bestaat uit eerdergenoemde Franco, Frida Pinto en John Lithgow. De film komt in juni 2011 uit.



NieuwsFilm

meest populair