Algemeen

Bioshock verfilming wordt über-gewelddadig!

Producer Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) geeft zich niet snel gewonnen...

door Jan-Peter Rook op 05.07.2010 om 12:18 in Algemeen
De geplande BioShock verfilming zal zeer gewelddadig worden, althans dat is op dit moment de bedoeling van de makers. IGN sprak vorige week met filmmaker Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) en kreeg een korte update van de huidige status van de game verfilming:

"We're working trying to make it. The problem with BioShock was: R-rated movie, underwater, horror. It's a really expensive R-rated movie," he explained. "So we're trying to figure out a way working with [director] Juan Carlos [Fresnadillo] to get the budget down and still keep so it's true to the core audience, you know? The thing is it has to be R, a hard R."

Van dit laatste lijkt de producer niet af te willen stappen.

"We don't want to dumb it down, we don't want to make it PG-13. We want to keep it really edgy, and it's a huge bill."

Afgelopen augustus werd aangekondigd dat Verbinski Bioshock niet zal gaan regisseren, maar wel als producer zal optreden bij het project. Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) mocht plaatsnemen in de regiestoel, maar deze kreeg het vervolgens te druk met een andere film (Intruders). Het project ligt dus stil totdat Fresnadillo klaar is met zijn andere verplichtingen. Verbinski maakt zich echter geen zorgen; ook niet met betrekking tot het matige succes van die andere game verfilming, Prince of Persia: The Sands of Time.

"No, I think BioShock's a rare one because it's actually a great story."

Ondanks alle vertraging die het project heeft opgelopen lijkt het er niet op dat Fresnadillo vervangen zal worden door een andere regisseur.

"We're really down the road with Juan Carlos and right now it's really a budget thing and how to keep the integrity and keep it a Hollywood movie because it could balloon. It's a lot. Our first budget was extraordinarily high and we're working on it."

Hoewel IMDb aangeeft dat de film dit jaar zal verschijnen, kunnen we er toch wel van uit gaan dat het ietsje langer zal gaan duren...

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

tyb

Avatar

*zucht*

Moviemagic

Avatar

Ik ben zeer benieuwd wat ze er van gaan maken.

Galu

Avatar

Ik ook ...

Jildert

Avatar

Zo gewelddadig vond ik de Bioshock games niet. Vooral het sfeertje maakte het creepy.

sleepyA

Avatar

Ik ben denk ik de enige die deel een en twee heeft uitgespeeld, en ik zal je zeggen dat het serieus echt eng is ookal gebeurt er niks, het ''vibe'' die je krijgt van het spel tijdens het rondlopen in een doodbezaaide stadje (onder de zee) is echt serieus eng, en helemaal al als je schaduwen langs de muur ziet lopen en dat je dan niemand om je heen ziet !

__RIK__

Avatar

sleepyA "Ik ben denk ik de enige die deel een en twee heeft uitgespeeld, en ik zal je zeggen dat het serieus echt eng is ookal gebeurt er niks, het ''vibe'' die je krijgt van het spel tijdens het rondlopen in een doodbezaaide stadje (onder de zee) is echt serieus eng, en helemaal al als je schaduwen langs de muur ziet lopen en dat je dan niemand om je heen ziet !"


Nope niet de enigste....echt eng vond ik de game niet eerder sfeervol, ik hoop dan ook dat ze het personage Sander Cohen in de film zullen verwerken..

Rorschach

Avatar

"The thing is it has to be R, a hard R."

A man chooses, a slave obeys!

Ik ben blij dat hij voor R kiest. XD

__RIK__

Avatar

Rorschach ""The thing is it has to be R, a hard R."

A man chooses, a slave obeys!

Ik ben blij dat hij voor R kiest. XD"


R is gewoon ook wat hoort bij een film over bioshock, alles onder R zou ook betekenen dat er tekort gedaan wordt aan het idee achter Bioshock. Ik hoop ook dat de muziek ook net zo als in de game zal zijn.. heb het album van Bioshock 2 op mn ipod staan.

Deze tape in de game heeft zeker een week in mn hoofd gezeten:

The Wild Bunny by Sander Cohen: I want to take the ears off, but I can't. I hop, and when I hop, I never get off the ground. It's my curse, my eternal curse! I want to take the ears off but I can't! It's my curse! It's my fucking curse! I want to take the ears off! Please! Take them off! Please!

11qqaazz

Avatar

Nog altijd niet te vergelijken met Doom 3. Vind het jamer dat die verfilming zo matig was... ook daar was het spel veel beter dan de film.

Sandvink

Avatar

11qqaazz "Nog altijd niet te vergelijken met Doom 3. Vind het jamer dat die verfilming zo matig was... ook daar was het spel veel beter dan de film."


De film doom 3 was best leuk, maar inderdaad was het spel creepy'er. Bioshockgames zijn leuk. Ik heb ze ook allebei uitgespeeld, maar het is niet echt eng te noemen. Daarin is doom 3 weer beter. Echter leent het bioshockverhaal zich wel voor een leuk verhaallijn.

Ik ben dus zeer benieuwd en indien de trailer niet tergend slecht is ga ik zeker kijken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair