Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Defy the Future

Exotische paleizen, spectaculaire stunts en magische zandstormen: Prince of Persia is een amusante start voor een mogelijk succesvolle franchise.
play

6,0 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Het verhaal is grotendeels gebaseerd op het video-spel Prince of Persia: The Sands of Time, en volgt een prins genaamd Dastan (Gyllenhaal) die samen met zijn rivaal Prinses Tamina (Aterton) de machtige vizier Nizam (Kingsley) moet stoppen om het verspreiden van het zand der tijd tegen te gaan.

Alt titel
Prince of Persia
Regie
Mike Newell
Cast
Jake Gyllenhaal, Ben Kingsley, Gemma Arterton, Toby Kebbell, Alfred Molina, Ronald Pickup, Richard Coyle, Reece Ritchie, Steve Toussaint, Gísli Örn Garðarsson, Thomas DuPont, Dave Pope, Massimilano Ubaldi, Claudio Pacifico, Domonkos Pardanyi.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 335.154.643
Release
27.05.2010
Release NL
20.05.2010
Release DVD
31.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Newell | Cast: Jake Gyllenhaal (Dastan), Gemma Arterton (Tamina), Ben Kingsley (Nizam), Alfred Molina (Sjeik Amar), Toby Kebbell (Garsiv), Richard Coyle (Tus), Ronald Pickup (Koning Sharaman), Steve Toussaint (Seso), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2010

Als er iemand is die het geheim achter een succesvolle blockbuster kent, dan is dat zonder twijfel Jerry Bruckheimer. In 2003 klopte de producent immers miljoenen uit een filmbewerking van een populaire Disneyattractie. was een regelrechte hit en met twee vervolgdelen werd een schip met goud binnengehaald. Een vierde film staat inmiddels op de planning voor volgend jaar. Tot die tijd verruilt Bruckheimer met de oceaan voor woestijngebied. Gebaseerd op de gelijknamige reeks platformgames belooft in elk geval een hoop spectaculaire stunts, exotische paleizen en magische zandstormen. Of de Perzische prins net zo populair gaat worden als de schmierende Jack Sparrow valt nog te bezien. is wél alvast een amusante start voor een mogelijk succesvolle franchise.

In het oude Perzië (het huidige Iran) doet een leger een inval in een ommuurde stad, in de veronderstelling dat men daar een massavernietigingswapen(!) heeft verborgen. Het onheilswapen in kwestie is een dolk met een juweel onderaan het heft. Het indrukken van dat juweel zorgt ervoor dat degene die de dolk vasthoudt luttele seconden terug in de tijd kan gaan om het verloop van zijn eigen geschiedenis te veranderen. Zonder het magische zand uit de titel kom je echter niet ver.

videotrailers & clips

alle artikelen (31)

Prince of Persia: The Sands of Time Nieuwsberichten

Laatste reacties

KeesjeNL

"...Ik blijf bij de 4 die ik eerder gaf, want een ongelooflijk kinderachtig actiemisbaksel:r...."

ScatyFan

"...[quote=marcjeb]Vermakelijke film niets meer. Ik wil een film als dit wel in de style van assassin......"

Edwinem

"...Zelf het spel ook gespeeld (Niet uitgered, gevangenisstuk kwam ik nooit langs :} ) en vond het onwij......"

Prince of Persia: The Sands of Time

acties