James Cameron verdient al $350 miljoen aan Avatar

En de teller blijft maar lopen...

Het moge ondertussen bekend zijn dat Avatar de best verdienende film aller tijden is met een wereldwijde opbrengst van $2.7 miljard. Het bericht van afgelopen week dat er een re-release van de indrukwekkende 3D film komt, kwam niet geheel als een verrassing. Nu wordt echter ook duidelijk wat James Cameron aan de eerste release heeft overgehouden. en kan geconcludeerd worden dat Cameron het niet alleen doet voor de artistieke complimenten.

De beste man mocht tot op heden een bedrag van ongeveer $350 miljoen bijschrijven. Dit bedrag verdiende hij aan de opbrengsten uit de bioscoop (13%), de verkopen op Dvd/Blu-Ray en merchandise.

Volgens de website Deadline is zijn "salaris" uiteraard te danken aan zijn goede onderhandelingen met de filmmaatschappij 20th Century Fox. Maar ook de Dvd en Blu-Ray verkopen waren ver boven verwachting, waardoor Cameron een flinke slok meer verdiende, en nog steeds verdient, dan gepland. Met de re-release en Avatar 2 onderweg zal Cameron komende jaren nog flink wat meer mogen bijschrijven.



NieuwsFilm

meest populair