Algemeen

Opnames Star Trek sequel in januari

Na het enorme succes van de laatste Star Trek zijn de verwachtingen onder de 'Trekkies' weer hooggespannen.

door Jim Pedd op 20.07.2010 om 16:17 in Algemeen
Nog geen maand geleden kregen we te horen dat Damon Lindelof op het punt stond om samen met Roberto Orci en Alex Kurtzman (die ook aan de vorige Star Trek meeschreven) te beginnen met het schrijven van een scenario voor de Star Trek sequel. De film zou gaan over “...about how does the team now that they are on their journey, live together as a family, so that is still a big engine of the narrative.”

Bruce Greenwood, die in de vorige Star Trek film de rol van Christopher Pike op zich nam, onthulde dat de opnames van de film in januari moeten beginnen. "I just know that the plan is to film it in January, more than that, I don't know," aldus Greenwood. Daar voegde hij nog aan toe dat hij hoopt op een rol in de film, die hij blijkbaar (nog) niet heeft.

Wel zeker van een rol zijn Zachary Quinto (als Spock), Chris Pine (als James T. Kirk), Zoe Saldana als Uhura, Anton Yelchin als Chekov, Simon Pegg als Scotty[/url] en John Cho als Sulu.

Verder zou William Shatner, die in de originele Star Trek serie en films al de rol van James T. Kirk speelde, mogelijk een rol krijgen in deze film. Die rol zou hij dan net zoals in de vorige film Leonard Nimoy de rol van Spock speelde, samen met Zachary Quinto samen met Chris Pine spelen. Het zou wel eens kunnen dat Nimoy in ieder geval terugkeert in de film. Daarnaast is er nog speculatie dat de kwaadaardige Kahn zijn opwachting mag maken in de film. Tot slot heeft Abrams aangegeven te denken om het vervolg in 3D te filmen.

Een regisseur heeft de film nog niet. Het is echter zeer waarschijnlijk dat J.J. Abrams, die de vorige film ook regisseerde, en nu als producer optreedt, de regie op zich zal nemen. De Star Trek sequel zou vanaf 29 juni 2012 in de Amerikaanse bioscopen moeten draaien.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Galu "Hier zit ik eigenlijk niet echt op de wachten die laatste nieuwe was flink geupgrade naar de blockbusters van nu waardoor het geheel enorm saai was. Dus nr. 2 nee"
De film is allesbehalve saai Galu!!! Die upgrade was nodig om meer mensen naar de bios te krijgen en niet alleen de Trekkies. Het is een film voor iedereen, ik ben totaal geen Trekkie en vind de serie niks aan en is pas echt saai!! Maar de trailer heeft mij naar de bios getrokken en ben blij dat ik geweest ben. De film is over de hele wereld goed in de smaak gevallen, dus ik kijk uit naar een 2e deel!

UniMatriX

Avatar

Even kort antwoord op alle vragen:
Bruce Greenwood / Captain Pike: Hij leeft nog en is nu Admiral Pike. Dus aardige kans dat het de bevelhebber van Kirk wordt in de volgende film.

William Shatner: zou inderdaad kunnen terugkeren. Misschien een soort deja-vu moment of tijdreizen waarbij ze elkaar tegenkomen.

Spock / Leonard Nimoy: Sja die man heeft vaker gezegd dat hij zijn buik vol had van Star Trek, maar het is toch zijn levenswerk. Het zou wel episch zijn als Shatner en Nimoy toch nog een keer gingen samenwerken. (ik hoop er stiekem wel op)

fredj0r

Avatar

Leonard Nimoy is toch met pensioen? Heb volgens mij ergens gelezen dat hij in iedergeval niet zal terug keren in Star trek deel 100.000 en nog wat.

benjamin

Avatar

Rich Art "Over de eventuele rol van Bruce Greenwood: Zijn personage stierf toch in de eerste film? Nou zegt dat natuurlijk ook niet alles, maar toch..."


???????

Maar ik zou hem liever niet zien terugkeren, ik heb het idee dat Pike niet veel meer kan toevoegen aangezien Kirk nu kapitein is

BuckRogers

Avatar

De grote vraag blijft natuurlijk of William Shatner een rol gaat krijgen.
Kirk is natuurlijk gewoon dood. Maar ja, in het Star Trek universum kan alles.

Dukat

Avatar

Galu "Hier zit ik eigenlijk niet echt op de wachten die laatste nieuwe was flink geupgrade naar de blockbusters van nu waardoor het geheel enorm saai was. Dus nr. 2 nee"


Zeg, Galu, het valt mij op dat jij nooit iets positiefs hebt te vermelden over films. Je kraakt altijd alles af. Doe je dat express om reakties uit te lokken?

Muufley

Avatar

Rich Art "Over de eventuele rol van Bruce Greenwood: Zijn personage stierf toch in de eerste film? Nou zegt dat natuurlijk ook niet alles, maar toch..."


Ik denk dat je de film nog eens opnieuw moet kijken want hetgeen jij verteld klopt niet.

stjanus

Avatar

Khan is een mens een augment(Enterprise)
en dat is nog een gerucht die niet op feiten gebasseerd is aangezien (JJ) geen herhalingen wilt maken van voorgaande st-films dus Khan komt er zowiezo al niet invoor.

Rich Art

Avatar

Over de eventuele rol van Bruce Greenwood: Zijn personage stierf toch in de eerste film? Nou zegt dat natuurlijk ook niet alles, maar toch...

Havoc

Avatar

Was Kahn een Klingon? Wtf?

El_Mariachi

Avatar

De eerste film vond ik verrassend sterk (ècht sterk), met een cool geek-proof verhaal, fantastische cast en zowel kleine als grote scènes die om verschillende redenen indrukwekkend waren. Door die film waardeer ik de oude Star Trek nu ook meer, trouwens. Ben dus heel benieuwd naar deel 2 / 12.

Galu

Avatar

Hier zit ik eigenlijk niet echt op de wachten die laatste nieuwe was flink geupgrade naar de blockbusters van nu waardoor het geheel enorm saai was. Dus nr. 2 nee

NieuwsFilm

meest populair