Star Trek: Into Darkness (2013)

Earth will fall

J.J. Abrams’ tweede Star Trek-film bouwt voort op de thema’s uit de vorige en biedt daarnaast spektakel van de bovenste plank.
play

7,4 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
132 Min Verenigde Staten

In Star Trek Into Darkness wordt de bemanning van de Enterprise naar Aarde teruggeroepen. Daar treffen ze een chaotische wereld aan, die half vernietigd is door een destructieve macht die nota bene vanuit Starfleet zelf leek te komen. De vloot van de Federatie is weggevaagd en er zit voor de hechte crew van de Enterprise niets anders op dan op zoek te gaan naar de bron van de aanval. Kapitein Kirk leidt zijn bemanning op een klopjacht naar een wereld in een gevaarlijke oorlogszone.

Alt titel
Star Trek 2
Regie
J.J. Abrams
Cast
Zoe Saldana, Benedict Cumberbatch, Chris Pine, Simon Pegg, Karl Urban, Anton Yelchin, Alice Eve, Zachary Quinto, Bruce Greenwood, John Cho, Peter Weller, Noel Clarke, Nazneen Contractor, Amanda Foreman, Jay Scully.
Budget
$ 190.000.000
Opbrengst
$ 467.365.246
Release
16.05.2013
Release NL
06.06.2013
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: J.J. Abrams | Cast: Chris Pine (James T. Kirk), Zachary Quinto (Spock), Benedict Cumberbatch (John Harrison), Simon Pegg (Scotty), Zoe Saldana (Uhura) e.a.| Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2013

Van de handvol reboots die het afgelopen decennium zijn uitgekomen, is J.J. Abrams’ Star Trek waarschijnlijk de meest geslaagde. De film scheerde weliswaar niet langs de hoge toppen van Batman Begins en Casino Royale, maar Bond en Batman hebben dan ook zelden moeite gehad om bioscoopzalen te vullen. Het knappe aan Abrams’ prestatie is dat hij de Star Trek-franchise zowel aantrekkelijk als toegankelijk heeft weten te maken voor een veel groter publiek dan ooit tevoren. De eerste film leverde een mooie recette op en liet daarnaast enorme potentie zien voor toekomstige delen. Normaal gesproken wordt in dergelijke gevallen het ijzer gesmeed wanneer het heet is, maar omdat Abrams’ agenda zoals gebruikelijk vol stond met allerlei andere projecten, verschijnt de opvolger pas vier jaar later. Gelukkig blijkt Star Trek Into Darkness het wachten meer dan waard.

Ondanks de vele dingen die de Star Trek-reboot goed deed, was het een legitiem kritiekpunt dat hoofdpersoon James Kirk veel te eenvoudig het commando over de USS Enterprise verwierf. Na nauwelijks een dag als cadet aan boord van het gloednieuwe ruimteschip wist hij door turbulente omstandigheden en een hoop lef zich de kapiteinsstoel toe te eigenen, om vervolgens aan het einde van de film voor zijn heldendaden te worden beloond met de bijhorende rang. Aan het begin van Star Trek Into Darkness blijkt inderdaad dat Starfleet daarmee mogelijk net zo impulsief heeft gehandeld als de stoutmoedige kapitein zelf regelmatig doet. Kirks arrogantie en lak aan de regels blijken zijn leiderschapskwaliteiten te overschaduwen, wat erin resulteert dat hij het commando over zijn schip verliest.

videotrailers & clips

alle artikelen (88)

Star Trek: Into Darkness Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Uitstekend vervolg op de eerste J.J. Abrams film. Prachtige beelden, die me bij de openingsscène de......"

Frietgezicht

"...[quote=Moviespecialist]Alsjebleift... Ik wil echt dat we stoppen! En ik wil niet dat anderen zich......"

Banned

"...[quote=Moviespecialist] p.s. Ik vraag niet om ruzie ik schrijf blijkbaar iets wat jou en Frietgezic......"

Star Trek: Into Darkness

acties